E-handlarna flaggar för kaos: "Försäljningen har ökat lavinartat"

Postombuden fick problem förra året. - Foto: Mostphotos

Tror inte att de kommer hinna med.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Stora köptider som Black Friday och jul närmar sig med stormsteg. Men förra årets lavinartade ökning av försäljningsvolymer vid Black Friday – hela 51,1 procents ökning – ledde till att dagligvaruhandelns postombud fick ta rejält med stryk och e-handlarna fick kämpa med att jaga rätt på paket. Situationen ledde till att flera butiker har hoppat av eller hotat att hoppa av som ombud. Det rapporterar dagenshandel.se

– Vi överlever, men det är på marginalen, sa Mikael Pettersson, butikschef på Stora Coop i Orminge till Fri Köpenskap förra året.

Coop och Ica har under året tagit tag i problemet och omförhandlat sina avtal för att förhindra att en liknande situation uppstår igen. Bland annat ska en förändrad ersättningsnivå göra det möjligt att tillsätta mer personal. Men e-handlarna är inte säkra på att det räcker. Johan Saxne är marknadschef på Bauhaus och han tror på ännu mer kaos i år.

– Försäljningen har ökat lavinartat även i år, och vi har ingen anledning att tro något annat än att det blir en lika stor om inte ännu större ökning i år. Våra siffror tyder på det, säger han till dagenshandel.se

–  Det kommer att bli ännu mer kaos i år. Förhoppningsvis blir konsumenterna lite bättre på att sprida ut sina leveranser över en längre tid, och det kan vi göra vårt bästa för att uppmuntra. Men i stora drag blir principen densamma. Kraftiga volymökningar, fortsätter han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar