Laddar

Duon ställs mot gamla klubben i derbyt: ”Räknar med några smällar”

När två B-lag i handboll möts brukar det sällan bli stor bevakning. Men i helgen återvänder före detta Trelleborgs HBK-spelarna Markus "Spigge" Karlsson och Filip Zareba till Söderslättshallen. "Det skulle betyda mycket att slå Trelleborg" säger "Spigge" som numera tillhör IFK Ystad.

delningar

Inför säsongen lämnade Markus ”Spigge” Karlsson och Filip Zareba Trelleborgs HBK:s för IFK Ystad i allsvenskan. På söndag är de tillbaka i Söderslättshallen för att möta sin gamla klubb, men den här gången i utvecklingslaget. Tyvärr är Zareba skadad och kommer istället att coacha laget, medan ”Spigge” kommer att möta sina gamla kamrater ute på planen.

– Det är en speciell känsla. Det är här allting började för tio år sedan. Men när man väl står på planen så är man där för att vinna. Vi kan vara vänner före och efter matchen men inte under, säger Markus Karlsson som känner alla spelarna i motståndarlaget.

Han gick till IFK Ystad med drömmen om att nå A-laget som jagar en plats i Handbollsligan. Men konkurrensen är hård och han ger nu allt för lagets utvecklingslag. Även om han kunde spelat i Trelleborg A-lag så ångrar han inte sitt val.

– Trelleborg och Ystad är som natt och dag. Det här är en väldigt bra förening där jag utvecklas hela tiden. Jag har haft bra samtal med Kenneth Andersson (tränare A-laget, reds anm) och jag känner att jag vill vara här. Målet är såklart att nå A-laget. Men då gäller det att visa vad man kan i utvecklingslaget också.

Vad skulle det betyda för dig att slå Trelleborg? – Det skulle betyda mycket, jag är en vinnarskalle och i Ystad går vi in för att vinna varje match. Det spelar ingen roll vem som står på andra sidan, säger ”Spigge” och fortsätter.

– Jag förväntar mig en del smällar, men så blir det väl om man lämnar en klubb. Det kommer nog smälla åt båda hållen.

Matchen spelas på söndag 14:00 i Söderslättshallen.

 

Relaterade artiklar