Laddar

Duo ställs inför rätta för brutala misshandeln i Ystad

Den man som försökte avbryta den grova misshandeln ska ha ha blivit hotad med en pistol. Nu ställs de misstänkta gärningsmännen inför rätta.

delningar

Den 3 januari i år inleddes ett stort polispådrag i Ystad där polisen sökte med helikopter efter två brottsmisstänkta män. De två männen kunde senare gripas i Svedala, misstänkta för grov misshandel och grovt olaga hot.

Nu åtalas de båda männen vid Malmö tingsrätt för de båda brotten. Enligt åtalet ska de tillsammans ha misshandlat en annan man genom att upprepade gånger ha slagit denne i huvudet med ett tillhygge, samt sparkat på honom. Den utsatte mannen fick till följd av misshandeln föras till sjukhus för vård av sina skador.

I samband med händelsen ska en man i 60-årsåldern ha försökt att avvärja den pågående misshandeln. Då ska en av de misstänkta ha riktat en pistol mot mannen. Därefter uppges männen ha lämnat platsen i en bil. I sökandet efter de båda gärningsmännen ska ett vapen ha hittats längs med den väg som bilen färdades.

Förutom grov misshandel och grovt olaga hot åtalas den ena mannen även för ringa narkotikabrott och rattfylleri. Den andra mannen åtalas, utöver den grova misshandeln, för två fall av ringa narkotikabrott.

Relaterade artiklar