Laddar

Du kan dö om din hund slickar dig i ansiktet

Att låta din hund slicka dig i ansiktet kan vara farligare än du tror, till och med livshotande. Här är en lista av sjukdomar du kan drabbas av.

delningar

Hundar gillar att visa oss människor kärlek och vissa hundar gör det genom att slicka på folk, vare sig vi gillar det eller inte. Men det är inte hundens andedräkt som är det värsta, utan sjukdomarna det kan leda till.

Om en hund slickar dig i ansiktet kan det i värsta fall leda till döden, skriver The Mirror.

Att ens hunds mun skulle vara renare än människans är enligt hundexperten Marty Becker en myt. Och John Oxford, professor i bakteriologi förklarar:

”Det handlar inte bara om det som finns i hundars saliv. Hundar spenderar halva livet i smutsiga hörn eller med nosen sniffandes ovanför hundspillning, så att deras munnar är fulla med bakterier, virus och baciller av alla olika slag.”

Och listan på sjukdomar som hundarna kan ge oss människor om de är för närgångna är lång.

Bland annat bär hundar bakterien Capnocytophaga Canimorsus i sin mun som kan leda till blodförgiftning, och enligt Läkartidningen är ”en potentiellt livshotande sjukdom med risk för kvarstående funktionsnedsättning.”

Svampinfektionen ringorm är också någon du kan drabbas av om du pussas med din hund. Och en tredje sjukdom du kan få är gula stafylokocker, som både kan ge dig infektioner i flera av kroppens vävnader, men också leda till varig hud, infektion i hjärtklaffarna och matförgiftning.

Relaterade artiklar