Detta får fyra av fem vuxna på bättre humör

Foto: HiFi Klubben / Pressbild

"Har en väldigt kraftfull och universell effekt på människor".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Folk i Halland, Skåne och Blekinge önskar att de haft mer tid till att lyssna på musik, det visar en studie av YouGov, på uppdrag av HiFi Klubben.

Studien visar att hela 81 procent av människor över 18 år, i länen; Halland, Skåne och Blekinge, blir på bättre eller mycket bättre humör av att lyssna på musik.

– Musik har en väldigt kraftfull och universell effekt på människor. När vi lyssnar på ett helt album, från början till slut, utan att bli störda, njuter vi av musiken och tar in den på ett helt annat sätt, än när alla möjliga avbrott förstör upplevelsen, säger Alexander Wassberg, butikschef på HiFi Klubben, i Halmstad, i ett pressmeddelande.

Enligt studien önskar även 43 procent, att de kunde lyssna på musik mer frekvent. Alexander Wassberg vill också uppmana människor att verkligen ta in musiken när de väl lyssnar.

– Vi uppmanar ofta människor till att fokusera på det de gör – alltså att lyssna på musiken och inget annat, när de har valt att göra det. För tillfället upplever vi tydligt att allt fler söker efter den rena och oförstörda upplevelsen av att lyssna, fastslår han i pressmeddelandet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar