Detta behöver du veta innan du köper en TV

Det finns ett stort utbud av TV-apparater idag. Du kan köpa en TV som är så liten som en datorskärm eller en så stor att den tar upp en hel vägg. Det finns även så kallade ”smart-TV:s” som både är ansluta till internet och går att ladda ner appar till.

Ja, som du kanske förstår finns det idag en hel del saker som du behöver veta innan du köper en TV. Men med så många valmöjligheter kan det vara svårt att veta vilken TV som är rätt för dig.

Hur stor ska din TV vara?

Detta är en vanlig fråga som folk ställer sig innan de köper en TV. Storleken är viktig eftersom den bestämmer var du kan placera den, var du kan sitta för att titta på den och hur mycket pengar du är villig att spendera på din nya TV.

En allt för liten TV i kombination med att du sitter långt ifrån den kan leda till dåliga upplevelser och är såklart något som du bör undvika. Välj därför en så pass stor TV så att du kan titta på den bekvämt oavsett hur långt ifrån du sitter.

Böjd eller inte?

TV-apparater finns i två vanliga former: böjda eller oböjda. Tillverkare hävdar att böjda TV-apparater ger en mer uppslukande upplevelse, men vi är skeptiska om detta verkligen stämmer.

I slutet av dagen är det ofta personliga preferenser som avgör ifall personer föredrar en böjd TV eller inte, därför uppmanar vi dig att jämföra detta personligan för att se vad du föredrar.

Smart-TV eller inte?

Allt fler TV-apparater som säljs idag är ”smarta TV-apparater”. Det innebär som sagt att de kan anslutas till internet och att appar kan laddas ner till dem.

Detta gör smarta TV-apparater fantastiska eftersom du inte behöver separata enheter för att få tillgång till streamingtjänster online såsom Netflix, YouTube eller Spotify.

Vi rekommenderar alltid dessa typer av TV-apparater eftersom din upplevelse helt enkelt kommer bli mycket enklare och smidigare, än om du skulle köpt en TV som inte är ”smart”.

Lämna en kommentar