Laddar

De öppnar glutenfritt paradis utanför Ystad: ”Blev större än vi tänkt”

Gluten-, mjölk- och sojafria kakalternativ finns det få om – det ska familjen Möller nu ändra på.

delningar

Familjen Möller i Stora Herrestad har ganska specifika matvanor och familjemedlemmarnas olika preferenser gör det svårt att hitta restauranger som passar alla.

– Min son har mjölk- och sojaallergi, jag själv håller mig glutenfri och laktosfri och hela familjen är vegan. När vår familj ska ut och äta är det i princip omöjligt, berättar Helena Möller som tillsammans med maken Morgan nu väljer att följa drömmen.

Just nu håller familjen Möller på att renovera och bygga till ute i Stora Herrestad. Tidigt i vår siktar de på att öppna Glutenfria paradiset, ett café och butik som säljer glutenfria kakor, bakelser och bröd och mycket annat, 100 procent hembakat.

– Vi tänkte ‘hur omöjligt kan det vara egentligen?’ Vi har funderat ett par år och valde nu att satsa. Det verkar som att responsen är ganska stor. Det känns som något folk har längtat efter, säger Helena.

– Vi ska även försöka, ha en del mjölkfria och sojafria produkter och satsa lite veganskt, fortsätter hon.

I byggnaden, som ägs av Helenas bror, har det tidigare bedrivits cateringfirma. På Facebook kan man följa hur den görs om till café/butik, mycket med hjälp av hennes pappa.

Både Morgan som är styckare och Helena som i grunden är kock, är redan i branschen. Men Glutenfria palatset blir ändå något helt nytt för makarna.

– Man blir lite nervös, det var inte menat att det skulle bli så stort. men ju mer vi tänkte på det, vi satsar fullt ut. Större än tänkt, när man tror på nånting tror jag man ska satsa.

Relaterade artiklar