Laddar

De hjälper utsatt familj med jätteinsamling

Familjen har levt utan värme och med läckande tak i fem år – Madeleine och Daniel startade egen insamling.

delningar

”En mamma i Ystad behöver ett julmirakel. En bit från Ystad bor en mamma och två pojkar som levt utan värme, varmvatten och med läckande tak i fem år.”

Två veckor innan jul lade organisationen Giving people ut ovanstående text på facebook. Madeleine och Daniel Pinjegård såg inlägget.

– Vi åkte dit och träffade mamman och tittade på huset. Vi har ett eget byggföretag med inriktning på tak så vi tänkte att ”klart vi hjälper till med taket”. Men när vi åkte därifrån kände vi att vi inte bara kunde lämna med ett nytt tak, vi måste göra mer och då drog vi igång med detta, säger Madeleine Pinjegård.

De startade en egen insamling och började fråga runt bland vänner som också är i byggbranschen.

– Där bor två barn som inte har haft vatten på många år. Vi måste på något sätt samla in pengar så att vi kan köpa ett nytt värmesystem till dem, vi har redan kontakt med en VVS-firma som ska göra allt de kan för att lösa värmen och att det håller tätt, säger Daniel Pinjegård.

Ett nytt värmesystem går på mellan 45 000–50 000 kronor och insamlingen är nästan halvvägs kommen.

– Stöttningen i detta blev enorm. Vi har fått olika företag som gör olika delar av huset och vi har många vänner som hjälper till. Vi kommer kunna lämna ifrån oss ett hus med ett nytt tak, nyisolerat och två nya sovrum till pojkarna samt att vi kommer få igång värmen, säger Daniel.

Att sälja det förfallna huset är inte ett alternativ eftersom det kommer leda till skulder.

– Mamman gör allt för sina barn och de lever inte i misär. Det ligger en sjukdomshistoria bakom och huset har förfallit under tiden, säger Madeleine, som också vill att mamman ska vara anonym.

– Är man många som hjälps åt blir det en liten insats per företag. Alla kan hjälpa till med någonting, så ror vi detta i hamn, säger Daniel.

Länk till Madeleines och Daniels insamling finns här. 

Giving Peoples vision är att inget barn i Sverige ska leva i utanförskap eller fattigdom. De är en hjälporganisation som arbetar för att motverka ekonomiska utsatthet och den barnfattigdom som finns i Sverige.