Laddar

De har tagit Paris till Ystad: ”Vi har ett annorlunda sortiment”

Med unika kläder som ingen annan i Ystad kan erbjuda är det inte konstigt att många har varit nyfikna på den nyöppnade modebutiken Koftan å Brallan.

delningar

I maj öppnade Ystads nya modebutik Koftan å Brallan. Butiken säljer damkläder med konceptet ”vardagsfest” och siktar på att erbjuda lite lyxiga kläder till rimliga priser.

Klädagenten Anne Werner driver Koftan å Brallan tillsammans med maken och accessoargrossisten Thomas.

– Det är vår huvudverksamhet men när vi fick möjligheten att hyra detta huset från Ystadbostäder kände vi att nedervåningen passade så himla bra för att bli butik, säger Anne.

– Det är kul att träffa folk från staden. Agent- och grossistverksamheten är mot resten av Sverige, då har vi ingen förankring till Ystad. Det är roligt att ha lokal verksamhet också, fortsätter hon.

Koftan å Brallan ligger belägen på Stora Norregatan och har öppet fredagar och lördagar. Paret Werner har drivit butiker tidigare, både i Helsingfors och i Stockholm.

– Det är inte helt nytt men vi har inte riktigt den tiden vi behöver lägga på det. Ambitionen är att ha öppet fler dagar i veckan, då behöver vi ha en extra timanställd som hjälper oss, säger Thomas.

Butiken säljer mycket av det danska klädmärket Laurie, som främst är väldigt duktiga på byxor. Övriga varor som köps in är även de väldigt unika.

– Vi har ett lite annorlunda sortiment jämfört med andra butiker. Vi köper direkt från olika leverantörer i Paris, i och med att jag jobbar mycket där. Vi hämtar kläder därifrån som inte finns någon annanstans. Vi försöker skilja ut oss, säger Thomas.

Under sommaren har Koftan å Brallan fått ett väldigt positivt mottagande i Ystad, med många nyfikna som letat sig in till butiken.

– Vi hade trott att vi skulle få många kunder via turismen men de flesta av våra kunder är Ystadsbor. Det är det man vill ha egentligen, det är jättekul, säger Thomas.

Förutom planerna på att eventuellt ha öppet fler dagar i veckan funderar Thomas och Anne kring en annan utvecklingsaspekt för Koftan å Brallan.

– Vi skulle kunna ha en liten herrhörna men vi vet inte var vi skulle kunna klämma in det. Vi får in många herrar som kommer in med sina damer. Vi får placera dem i soffan, vår lilla herrparkerning.

Relaterade artiklar