Laddar

Christels blomsterbutik firar ett år: ”Det är jättekul!”

Ett år har gått snabbt och mycket har hänt. Nu firar blomsterbutiken jubileum med erbjudanden och orkidéer.

delningar

1963 öppnade Gustav Pettersson upp en blomsterbutik på Stora Östergatan. Med åren anställde han springpojken Tony som på 80-talet tog över företaget, bytte namn och flyttade det till Malmövägen.

Där lockade Tonys blommor många kunder i över 20 år innan Christel Gustafsson tog över, vid årsskiftet 2015. Och för ett år sedan skedde nästa stora skifte. Butiken bytte åter namn, nu till Malva blommor och inredning. Mycket har hänt sedan dess.

– Bara att producera fram hur den nya loggan ska se ut tar ju tid. Sedan har vi Målat om här och vi har samma interiör som tidigare men lagt upp det på ett annat sätt så att ljusinsläppet tillkommer, det var väldigt packat innan, berättar Christel och fortsätter:

– Det är en stor förändring i sig. Sedan har jag hittat andra leverantörer som jag är nöjd med, både för inredningsdelen och för växterna. Jag har knutit nya kontakter.

Butiken har också blivit återförsäljare för blomsterbud online och kämpar även för att få till parkeringsmöjligheter på Malmövägen.

– Peppar, peppar. Det tar lite emot men vi försöker. Det är nästa projekt, säger Christel som är väldigt nöjd över att nu kan fira jubileum.

– Ja det är jättekul. Ett år, det har gått snabbt. Man arbetar alltid för nästa vecka. Sommaren är över och det är inte så jättemånga veckor kvar till jul. Alla julgrejer är redan inköpta.

Året kan beskrivas som ett bra ett, för en butik i förändring.

– Man börjar från noll när man ändrar namn och sakta men säkert börjar folk känna till oss mer. Nämner man namnet Tony vet folk också var butiken ligger.

Jubileet firas med erbjudanden september ut, då också massvis med orkidéer kommer fylla butiken.

Relaterade artiklar