Laddar

Bröderna klara för IFK Ystad

IFK Ystads letande efter en V6a och en målvakt är över. Åhusbördiga bröderna Linus och Oliver Olsson ansluter nämligen från Alstermo där de spelat de två senaste säsongerna.

delningar

Oliver Olsson är född 1993 och spelar V6a. I det nyss avslutade elitseriekvalet gjorde han 22 mål på 3 matcher mot elitlaget Hammarby.

– Oliver en väldigt snabb och teknisk kantspelare som dessutom är säker från straffpunkten. Han har varit väldigt bra i allsvenskan och visade med över sju mål i snitt på tre matcher mot Hammarby i kvalet att han även håller mot elit motstånd. Jag tror Oliver kommer utvecklas ännu mer hos oss och därmed är han den perfekte ersättaren för Oscar Götaby, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson, till klubbens hemsida.

Linus Olsson är född 1995 och är målvakt.

– För att vara så pass stor så är Linus väldigt explosiv. Han sätter igång spelet väldigt snabbt och har i allsvenskan visat prov på väldigt bra utkast. Min bedömnig är att han är bäst på närskott, allra bäst på kantskott och Linus kommer att kompletera Sebastian Glemhorn väldigt bra och vi får ett mycket spännande målvaktspar nästa säsong med massor av utveckling i, säger Kenneth Andersson.

Relaterade artiklar