Laddar

Bristen slår hårt – öppnar avdelning helt utan sjuksköterskor

Bristen på sjuksköterskor är stor i landet och så även i Ystad. Nu öppnar Ystad lasarett därför en avdelning helt utan yrkesgruppen. "Det är klart att inte alla tycker att det är en bra lösning", säger Morten Ljungdahl till Dagens medicin.

delningar

Nästa vecka öppnar Ystad lasarett upp en observationsenhet med sju vårdplatser bemannad med en läkare och en undersköterska, skriver tidningen Dagens medicin.

Patienterna som ska läggas in på enheten kommer vara dem som kommer från akuten men som inte bedömts behöva läggas in på en vanlig avdelning.

– Jag är inte orolig för de patienter som kommer att vara på plats. Det är en observationsenhet och tanken är att sortera rätt från början. Vår utgångspunkt är att ingenting händer men om det gör det får man ringa efter hjärtstoppsteamet, precis som man gör på andra avdelningar, säger Morten Ljungdahl, chef för verksamhetsområde akut, till Dagens Medicin.

Det är klart att inte alla tycker att det är en bra lösning att läkarna ska bemanna upp en avdelning. Men vi måste tänka annorlunda, vi har inte mycket annat val, svarar han på tidningens fråga huruvida man mottagit kritik för beslutet.

 

Relaterade artiklar