Laddar

BILDEXTRA: Nu kan lägenheten i ett av Ystads vackraste hus bli din

"Det är allas byggnad på något vis som man bor i".

delningar

De bor i ett av Ystads mest kända landmärken – Vattentornet på Kristianstadsvägen, i folkmun kallad för ”Nappaflaskan”. Sebastian Ryberg är uppvuxen i Sjöbo, Cristina Fogarolli i Trento i Italien och har bott i vattentornet i snart fyra år, i två olika lägenheter.

Tillsammans driver de kaffeföretaget Fogarolli och nu ska de sälja lägenheten, för att flytta en tredje gång i samma hus.

– Det är allas byggnad, på något vis, som man bor i, det är ett känt landmärke och en byggnad som tillhör staden och Ystadsborna, säger Sebastian.

– Vi trivs så bra här, säger Cristina.

Lägenheten består av två våningar med utsikt över hela Ystad, med fönster mot hamnen och vackra solnedgångar åt ena hållet och Skånes slätter och morgonsol åt andra. Det går till och med att se Ales stenar från ett av fönsterna.

– Det är så öppet här och underbar utsikt och vi har koll på båtarna som kommer in i hamnen, säger Cristina.

– Nu kommer Polenbåten, då ska jag gå och lägga mig, brukar vår dotter säga, säga Sebastian.

Vattentornet, som byggdes 1915, stod tomt i många år när arkitekten Ulf och Rasima Karmebäck tog sig an ett projekt utöver det vanliga i mitten på 2000-talet.

– Det lätta och mest ekonomiska sättet hade väl varit att riva allt, men det är tur att det finns människor som tar sig an sådana här projekt, säger Sebastian.

Just arkitektparet Karmebäck har tidigare bott i Sebastians och Cristinas lägenhet och det märks tydligt på materialvalen och stilen i lägenheten.

– Vi gillar ju jättemycket vad de har gjort, val av material och design. De har lagt mycket kraft bakom det och det är inte så lätt, det är konstiga vinklar och delar, säger Sebastian.

– Det är elegant med industriella toner och det är så praktiskt. De har varit noggranna med att det ska var funktionellt, säger Cristina.

Spiraltrappan som är i mitten av lägenheten är original och gick förut genom vattentanken som förr fanns på femte våningen. Där är numera utrymme för kontor, sällskapsrum och sovrum.

Kolla in bilderna från lägenheten nedan. Här kan du se annonsen på lägenheten.