Laddar

BILDEXTRA: Här blir Ystads hundar fina för sommaren: ”Älskar mitt jobb”

På populära Ystad's Hundsalong har man ständigt fullt upp med att tvätta och klippa stadens bästa vänner. "Det krävs verkligen att man älskar hundar", säger ägaren Suzanne Pollock.

delningar

Suzanne Pollock flyttade till Ystad från Irland för sju år sedan. Hon började då erbjuda sina tjänster som hundfrisör hemifrån och på bara ett par månader hade hon fullt med beställningar och nöjda kunder.

I fem år har hon nu drivit Ystad’s hundsalong och den mysiga lilla salongen är lika populär som vanligt, speciellt nu inför sommaren.

– Vi klipper, badar, fönar, klipper tår och rensar öron. Det är jättepopulärt, vi är fullbokade nu för flera veckor framåt. Vi är fullbokade hela tiden, säger Suzanne som tror att den stora populariteten beror på hennes egen, och medarbetaren Jessikas stora engagemang.

– Jag tror det är eftersom jag har jobbat med hundar i hela mitt liv. Mina föräldrar uppfostrade hundar och vi hade alltid 14, 15 hemma. Jag älskar verkligen hundar och jag äskar mitt jobb, det är viktigaste, fortsätter hon.

Den personliga servicen på salongen är en annan framgångsfaktor, tror Suzanne.

– Vi har lite äldre kunder som inte kan ta sig hit, då åker vi hem till dem och hämtar hunden.

Suzannes egen hund, lagotton Svea Svensson, hänger ofta i salongen. Det är också just den rasen som många lämnar in för klippning, då det här få som kan klippa dem.

En annan hundras som har blivit vanlig i salongen är labradoddles.

– Vi klippte en labradoddle för några veckor och de blev jättenöjda och la ut en bild på deras speciella hemsida. Vi fick då fem, sex samtal direkt. Det var jätteroligt, berättar Jessika.

Speciellt inför den varma sommaren är det viktigt att sin hund klipps ordentligt, menar frisörerna på Ystad’s hundsalong.

– Ja, och ta hand om hunden. Det är inte alltid alla har tid att göra det, säger Jessika.

– Det är också viktigt för hundarna kan inte ta hand om sig själva nu, som de kunde för många år sedan när de bodde i det vilda. De förstod då att de behövde ta ut tovar eller päls från öronen. Så nu måste vi göra det istället, säger Suzanne.

Nedan följer några bilder på salongens nöjda kunder:

         

Relaterade artiklar