5 saker att göra i Malmö

Som Ystadsbo är det inte ovanligt att man från tid till annan åker till Malmö. Staden är trots allt endast en kort resa från Ystad, och det finns en mängd olika saker att göra i denna underbara stad.

Malmö är en stad som verkligen har det mesta man kan tänka sig – allt från modern arkitektur och historiska platser till livliga marknader och utsökta matställen. Oavsett om du ska spendera helgen där eller bara ska stanna över dagen har vi i denna artikel idag sammanställt en lista på 5 måsten när du besöker denna fantastiska stad. Läs vidare för att upptäcka allt som Malmö har att erbjuda.

1. Kolla på Malmö FF spela fotboll

Om du är fotbollsintresserad är ett besök på Eleda Stadion, hemarena för Malmö FF, en självklar aktivitet. Malmö FF är en av Sveriges mest framstående fotbollsklubbar och deras matcher drar alltid mycket publik.

Atmosfären i arenan är alltid elektrisk, speciellt under de större matcherna, och även om du inte är en inbiten supporter så är det svårt att inte ryckas med av passionen. Biljetter kan antingen köpas online i förväg eller på plats, men det är rekommenderat att vara ute i god tid för de mer populära matcherna. Med enkel åtkomst från Ystad kan detta därför vara en enkel och minnesvärd dagstur.

2. Besök någon av alla butiker och företag

Malmö har en drös av butiker att besöka för den shoppingsugna och det är lätt att förstå varför så många lockas till staden av just den anledningen. Det finns allt ifrån internationella kedjor till lokala butiker. Så oavsett om det handlar om mode, teknik eller inredning så finns det något för alla smaker och budgetar.

Men Malmö är mer än bara shopping. Det är även hem åt en mängd olika företag som erbjuder en rad tjänster. Ett exempel är Grafix Studio som grundades 2007. Denna webbyrå Malmö levererar webblösningar till företag i hela vårt avlånga land. De hjälper sina kunder med att skapa nya hemsidor och optimera befintliga, så om du behöver hjälp med detta kan de definitivt vara värda att kontakta.

Utöver webbyråer finns det givetvis även andra företag som täcker in alla de vanliga behoven man kan tänkas ha. Det finns exempelvis även duktiga städföretag, flyttfirmor, men också fotografer, byggfirmor och personliga tränare.

3. Besök Turning Torso

Turning Torso är utan tvekan en av Malmös mest ikoniska byggnader och ett exempel på stadens moderna arkitektur. Designad av den spanske arkitekten Santiago Calatrava, är denna imponerande skyskrapa med sina 190 meter i höjd verkligen sevärd och ett måste att besöka om du är i Malmö. Byggnaden i sig är en privat bostadsrätt, men det finns dock möjlighet att boka en guidad tur för att uppleva Turning Torso från insidan och få en fantastisk utsikt över staden och Öresund.

För dem som är intresserade av arkitektur eller bara vill ta del av Malmös moderna arkitektur, är ett besök vid Turning Torso en absolut måste. Dessutom är det en utmärkt plats för att ta några minnesvärda bilder som kommer att vara ett långvarigt minne från ditt besök i Malmö.

4. Ät god mat

Malmö är en matälskares paradis, med en oändlig variation av kulinariska alternativ som reflekterar stadens kulturella mångfald. Här kan du njuta av allt från traditionell skånsk mat till internationella delikatesser. Restaurangscenen är livlig och spänner över olika prisklasser, vilket gör det enkelt att hitta något som passar just din budget och smak.

För dem som älskar fisk och skaldjur, är ett besök till någon av stadens fiskmarknader eller hamnrestauranger ett måste. Om du istället föredrar det multikulturella köket så finns det gott om ställen som serverar fantastiska asiatiska, medelhavsmat eller sydamerikanska rätter.

5. Besök Malmö saluhall

Malmö saluhall kombinerar det bästa av lokal matkultur och internationella smaker. Belägen på Gibraltargatan 6, erbjuder denna inomhusmarknad en trevlig blandning av restauranger och små butiker där du kan köpa allt från färska råvaror till exotiska delikatesser. Det är en utmärkt plats att tillbringa några timmar, oavsett om du är ute efter en snabb lunch eller vill handla unika ingredienser för en kommande middag.

Saluhallens öppettider ger dig gott om tid att utforska allt som den har att erbjuda då de har öppet 11 till 20 på vardagar och 11 till 17 på helgen.

Lämna en kommentar