5 anledningar till att ta hjälp av en låneförmedlare

Att låna pengar kommer de flesta någon gång behöva göra i deras liv. Oavsett om det är för att köpa bil, ett hus eller bara för att täcka oväntade utgifter kan ett lån ofta vara ett bra (eller enda) alternativet. Men med så många olika långivare och lån tillgängliga kan det vara skrämmande att hitta rätt – särskilt om du inte har så mycket erfarenhet av att låna pengar.

Det är här som låneförmedlare kommer in i bilden. En låneförmedlare är ett företag som specialiserar sig på att hitta och hjälpa låntagare som du och jag att få så bra lån som möjligt. Man kan säga att de är en mellanhand mellan dig och banken eller långivare, därav namnet.

Fördelarna med att ta hjälp av en låneförmedlare när du står i lånetankar är många, och det finns sammantaget många skäl till att ta kontakt med en. Här nedanför kommer vi lista fem av dessa fördelar.

1. Det är kostnadsfritt och icke-bindande

Att ta hjälp av en låntagare binder dig inte på något sätt till ett företag eller till att du måste godta något av de låneförslag som du erbjuds. Du har alltså ingen som helst skyldighet till låneförmedlaren eller de långivare som kontaktar dig via dem.

Dessutom är en låneförmedlares tjänster alltid gratis, oavsett om du väljer att ta ett lån eller inte. Detta är såklart två väldigt stora fördelar för dig som kanske bara vill se dig om och jämför olika låneerbjudanden eller om du ännu inte bestämt dig om du ska ta ett lån eller inte.

2. Det ökar chansen att bli beviljad ett lån

Eftersom du via en låneförmedlare kommer kunna kommer i kontakt med flera olika erbjudanden från olika långivare ökar dina chanser att få ett lån beviljat betydligt. Ju fler banker som kontaktas desto större chans är det att någon av dem kommer att låna ut pengar till dig.

Eftersom att din låneansökan skickas ut till flera långivare och banker kommer de i princip tävla mot varandra för att ge dig det bästa erbjudandet. Detta är absolut till din fördel och kommer öka dina chanser att få ett lån med bättre villkor än om du bara hade sökt hos en bank eller långivare.

Det är värt att notera att alla långivare inte samarbetar med samma banker. Vissa aktörer samarbetar exempelvis endast med ett litet antal banker, medan andra har ett bredare utbud. Så beroende på vilken låneförmedlare som du tar hjälp av kommer ditt utbud av banker att påverkas. Hos Låneförmedlarguiden kan du jämföra låneförmedlare med höga kundbetyg så att du kan vara säker på att anlitar en låneförmedlare som uppfyller dina behov.

3. Det är smidigt och enkelt

När du använder dig av en låneförmedlare går det mycket smidigare och enklare att ansöka om och ta ett lån än om du hade gjort det själv. Detta beror på att låneförmedlaren tar hand om all kontakt med olika långivare så att du slipper det.

Du skickar helt enkelt in din ansökan till låneförmedlaren, och de tar hand om saken därifrån. De ser till att din ansökan hamnar hos rätt långivare och att du får ett svar så snart som möjligt. På så sätt slipper du själv kontakta flera långivare och vänta på svar från var och en av dem. Detta kommer spara dig en hel del tid och krångel, och gör hela processen med att ta ett lån mycket enklare för dig.

4. Du får professionell hjälp

När du anlitar en låneförmedlare får du också professionell hjälp med att välja rätt lån för dig. De personer bakom företaget är personer som känner till marknaden och de olika lån som finns tillgängliga utan och innan, så de kan ge dig goda råd om vilket lån som är bäst för din specifika situation.

Låneförmedlaren hjälper dig också att beräkna hur mycket du har råd att låna och vad månadsavbetalningarna skulle bli, så att du inte hamnar i en situation där du inte har råd med lånet. Denna typ av professionell hjälp och vägledning är mycket värdefull.

5. Endast en kreditupplysning genomförs

När man skickar iväg låneansökningar till banker och långivare genomförs i regel alltid en kreditupplysning hos UC för varje låneansökan som du skickar iväg. Ju fler kreditupplysningar som görs, desto större är risken att din kreditvärdighet påverkas negativt.

Men om du använder en låneförmedlare kommer dock endast en kreditupplysning att göras, trots att din låneansökan skickas till flera olika långivare. Detta innebär att din kreditvärdighet inte utsätts för onödiga risken för att påverkas negativt i samma utsträckning som den skulle gjort om du hade ansökt till respektive långivare på egen hand.

Lämna en kommentar