Laddar

20 års jubilar arrangerar sjätte Grepp SM i Ystad

Slet av lårmuskeln förra året – styrkelyftaren är på väg tillbaka.

delningar

Anders Lindbladh firade i onsdags 20 år som tävlingsaktiv inom styrkesporten. För sjätte året i rad arrangerar han i vår Grepp SM på hans gym nere i hamnen, Eazy gym. Tävlingen avgörs i mars.

– Det går ut på att testa händernas greppstyrka vid olika moment, säger Anders Lindbladh.

Dels ska man vara stark som om man greppar ett rör. Man ska även kunna greppa något större så att man inte kan sluta fingrarna och även kunna knipa ihop fingrarna på olika tänkbara vis.

Det låter superjobbigt? – Ja, det är det absolut.

Anders Lindbladh är ”gammal i gamet” när det kommer till att arrangera och medverka i styrketävlingar.

– Jag har arrangerat en mängd olika kval till Sveriges starkaste man, och även SM i Maswrestling (som är en sibirisk styrkesport där man mot man, sittandes på marken, har dragkamp om en pinne.

 

Anders Lindbladh. Foto: Camilla Landin

Anders Lindbladh ställer upp på grepp SM, även om han är på väg tillbaka efter en kraftig skada han ådrog sig förra året.

– Jag slet av vänstra lårmuskeln i maj förra året. Det gjorde ont, men det värsta var obehaget när en kroppsfunktion försvinner. Jag ramlade omkull och försökte sträcka ut benet med muskeln var av och det var det värsta att inte kunna känna att kroppen gjorde som jag ville. Men jag är halvvägs tillbaka, det värsta är gjort och det roligare kvar.

Den 24 januari 1998 gjorde han sin första styrkelyftstävling.

– Jag hoppas på 20 år till för det är väldigt roligt.