LISTA: De populäraste namnen bland singlar | Nyheter i Ystad – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

LISTA: De populäraste namnen bland singlar

Har du något av dessa namn? Då är du väldigt eftertraktad på singelmarknaden.

Mia Martelleur

Kl.17:54, 22 april, 2018

LISTA: De populäraste namnen bland singlar
Foto: Pixabay.

Vilka personer får mest uppmärksamhet i dejtingvärlden? Enligt en kartläggning från dejtingappen Happn är det personer som heter Anna och Johan som verkar falla flest i smaken. På andra och tredje plats finns Emma, Malin, Fredrik och Daniel.

Såklart kan det också vara profilbeskrivningar, härliga bilder eller spännande fritidsintressen som får andra singlar på kroken. Men enligt Happns undersökning har även förnamnet en betydelse.

– Våra namn sänder ofta ut signaler om oss. Troligtvis eftersom vi alla bär på associationer kopplade till olika namn, säger Claire Certain, Head of Trends på happn.

Dejtingappen har över 47 miljoner användare världen över och i Sverige använder fler än 315 000 personer appen. Det är här som Happn har sett ett mönster bland singlarna i Sverige som får fler gilla-markeringar än andra. Deras förnamn verkar kunna spela en roll i uppvaktningen.

– Det är dock viktigt att komma ihåg att det är en kombination av en rad faktorer som avgör om vi blir intresserade av någon. Med andra ord finns ingen anledning att misströsta om just ditt namn inte finns med på topplistan, säger Claire Certain, Head of Trends på Happn.

Ett annat mönster är att fem profilbilder verkar öka chanserna till flört. Helst ska det vara en kombination av olika sorters bilder som porträtt och helkroppsbilder. Den första bilen bör visa ansiktet tydligt.

De mest populära singlarna verkar dessutom vara de som beskriver sig som positiva personer som gillar att resa, festa och träffa nya människor.

Här är de tio mest populära namnen bland svenska singlar: 

Populäraste kvinnliga namnen:

 1. Anna
 2. Emma
 3. Malin
 4. Sara
 5. Johanna
 6. Sofia
 7. Elin
 8. Frida
 9. Ida
 10. Hanna

Populäraste manliga namnen:

 1. Johan
 2. Fredrik
 3. Daniel
 4. Erik
 5. Andreas
 6. Martin
 7. Mikael
 8. Marcus
 9. Jonas
 10. Peter

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BUP i Ystad får kritik för passivt bemötande mot pojke

En pojke som var i behov av hjälp fick ingen utredning på flera år.

Mia Martelleur

Kl.09:42, 13 maj, 2018

BUP i Ystad får kritik för passivt bemötande mot pojke
Foto: Pixabay.

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) riktar kritik mot Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) i Ystad. Enligt Ivo var BUP för passiva i sitt agerande kring en pojke som hade svårigheter.

På två år gjordes ingen strukturerad bedömning av pojkens problematik. Men när föräldrarna vände sig till en annan BUP-enhet fick pojken snabbt en utredning och det visade sig att han hade en neuropsykiatrisk diagnos.

”Ivo anser att det är en brist att barnets behov och svårigheter inte har undersökts och bedömts på ett strukturerat sätt utifrån den frågeställning som föranledde remiss till den specialiserade barn- och ungdomspsykiatrin”, skriver Ivo i beslutet.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skånetrafiken riktar kritik mot Trafikverket: ”En omöjlig situation”

Skånetrafiken har tröttnat på tågproblemen. Nu kräver man att Trafikverket slutar alla planerade arbeten med elanläggningen. "Vi har inte rimliga förutsättningar att genomföra vårt uppdrag" säger trafikdirektören Linus Eriksson.

Gabriel Almlöf

Kl.11:31, 9 maj, 2018

Skånetrafiken riktar kritik mot Trafikverket: ”En omöjlig situation”

Under onsdagen blev det stora störningar i tågtrafiken efter ett elfel. Direkt höjdes röster om de stora tågproblemen och kritiken mot Trafikverket växte.

Nu går Skånetrafiken ut med ett pressmeddelande där man kräver att Trafikverket stoppar arbetet med elanläggningen tills vidare.

– Igår var det tiotusentals resenärer som inte kom hem på ett rimligt sätt. Vi är djupt bekymrade för våra resenärer och över den omöjliga situationen i det skånska tågsystemet, säger Linus Eriksson, trafikdirektör, Skånetrafiken och fortsätter.

– Därför uppmanar vi Trafikverket att alla planerade arbeten i elanläggningen i Skåne stoppas till dess att man har gått till botten med vad som orsakat veckans omfattande störningar, presenterar riskanalyser samt vidtar nödvändiga åtgärder.

Skånetrafiken riktar även kritik mot informationen som bolaget fick från Trafikverket under gårdagens problem.

– Vi har inte rimliga förutsättningar att genomföra vårt uppdrag. Prognoserna som Trafikverket ger är så bristfälliga att vi varken kan ge kunderna korrekt information eller etablera en fungerande ersättningstrafik. Vi måste nu omgående agera tillsammans. Vi förstår att våra kunder är frustrerade, säger Linus Eriksson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ikea storvarslar – så många måste lämna

Ny omorganisation slår hårt mot södra Sverige.

Mia Martelleur

Kl.10:30, 3 maj, 2018

Ikea storvarslar – så många måste lämna
Foto: Flickr.

På torsdagen meddelade Ikea koncernen att de ska genomföra en ny omorganisation. Omorganisationen innebär att 150 personer, anställda i Sverige, Nederländerna och Belgien, varslas. 110 av de anställda jobbar i Skåne.

– Det här har inte varit ett enkelt beslut eftersom våra medarbetare är en viktig del av vår framgång, säger Tolga Öncü, Retail Manger på IKEA Group i ett pressmeddelande.

Sydsvenskan var först ut med nyheten och skriver att orsaken till uppsägningarna är Ikeas nya strategi med inriktning mot e-handel och mindre butiker i cityläge.

Enligt uppgifter till tidningen är det ett 90-tal anställda i Malmö inom globala funktioner som kommer förlora jobben. Ytterligare 20 tjänster dras in i Helsingborg och Älmhult.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Komplicerat vägbygge försenas ytterligare

Senaste prognosen är att det ska vara klart till midsommar. Men projektledaren är tveksam till att även den nya tidsplanen kan hållas.

Mia Martelleur

Kl.09:36, 3 maj, 2018

Komplicerat vägbygge försenas ytterligare
Foto: Agneta Forssén, Mostphotos.

Ombyggnaden av väg 19 blir ännu mer försenat, rapporterar Ystads Allehanda. Projektet skulle egentligen vara färdigt innan jul men den senaste prognosen är att arbetet kan vara klart till mitten av juni.

Ombyggnationen, som startade förra våren, ska göra att väg 19 får mitträcke och blir mötesfri mellan Ystad och Stora Herrestad. Det byggs även en separat gång- och cykelbana intill vägen och den gamla genomfartsvägen i Stora Herrestad ska restaureras.

Några förklaringar till förseningen är snöovädret men också att entreprenören tvingats göra om saker efter hand.

PK Road säger till YA att det har dykt upp problem på vägen som företaget inte hade någon information om tidigare. De har även anlitat underentreprenörer som stått för vissa arbetsuppgifter som har blivit försenade.

— Projektet har varit väldigt komplicerat. Det har varit ledningsdragningar som vi inte vetat om, säger vd Jan-Olov Olsson på PK Road.

Vägen beräknas i nuläget vara öppen och klar till mitten av juni. Men projektledare Håkan Bertilsson på Trafikverket är tveksam till att bygget kommer vara klart till midsommar. Till YA säger han att han tror det kan vara kvar saker att fixa även efter semestern.

Förseningen ska inte påverka kostnaden för Trafikverket, som ligger på 40 miljoner kronor.

– Det blir troligen dyrare för entreprenören. Tidsaspekten är inte vårt problem. det är samma pris för oss, säger Håkan Bertilsson.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skåne först att dela ut nässpray som hindrar överdos

Först i landet med att förmedla naloxonnässpray till heroinmissbrukare. Ansökan godkändes i veckan.

André Kvist

Kl.08:22, 3 maj, 2018

Skåne först att dela ut nässpray som hindrar överdos
Danmark har använt sprayen under lång tid. Foto: Pixabay.

Skåne blir först i Sverige med att distribuera ut naloxonnässpray till människor med ett heroinmissbruk. Inskrivna vid någon av de fyra sprutbytesverksamheterna, vid avgiftningen eller vid en av Skånes 18 LARO-mottagningar* kan få del av sprayen, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Totalt rör det sig om drygt 2 000 personer som kan få naloxonspray. Just nu avslutas utbildningen för de anställda på mottagningarna, nu ska brukarna själva få träning.

– Det är de som är experterna och alla ska få kitet och en möjlighet att rädda liv, för det är så många som har sett och tagit överdoser själva, säger Pernilla Isendahl, projektledare vid Region Skåne.

I veckan fick sprutbytesverksamheten i Malmö ja på sin ansökan om licens att dela ut sprayen. Licensen för övriga mottagningar väntas inom ett par veckor.

Naloxon kan motverka en överdos inom loppet av några minuter. Den är ofarlig och tar bort effekten av heroin eller morfin. I Stockholm och Uppsala finns det endast i injektionsform i mindre skala.

– Det har blivit en tråkig fördröjning och en byråkratisk process där vi då sneglar över Öresund och ser att man i Danmark  har kunnat använda nässpray under lång tid. Så vi fick ha en plan B eftersom vi har högsäsong på våra sprutbyten under sommaren och vill vara igång då, säger Marianne Alanko Blomé, chef för Sprutbytesmottagningen i Malmö.

*Läkemedelsassisterad rehabilitering vid opiodberoende. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng