PROGNOS: Så blir veckans väder i Ystad

Så lyder den senaste prognosen från SMHI.

Josefine Göransson

Kl.08:30, 12 februari, 2018

PROGNOS: Så blir veckans väder i Ystad
Foto: Pixabay

Det ser ut att bli en molnig inledning på veckan för Ystadsborna. Enligt den senaste prognosen från SMHI kommer måndagen att domineras av mörka moln och det finns viss risk för regn under eftermiddagen. Temperaturen beräknas hamna på cirka tre plusgrader.

Det gråa vädret håller i sig även under tisdagen men framåt onsdagen ser det ut att spricka upp. Då beräknas det bli strålande sol och drygt tre plusgrader hela dagen.

Lagom till torsdagen hopar sig molnen och det blir återigen en molnig dag i Ystad. Under natten till fredagen kan det komma lite snöblandat regn men nederbörden beräknas att snabbt dra förbi och fredagen ser, precis som onsdagen, ut att bjuda på strålande solsken. Temperaturen under fredagen förväntas hamna på drygt fem plusgrader.

Till helgen ser det ut att bli fortsatt uppehåll men kanske inte lika fint väder som under fredagen. Som det ser ut nu kan Ystadsborna räkna med att det blir växlande molnighet under helgen med temperaturer mellan tre och fyra plusgrader.

skarmavbild-2018-02-12-kl-07-41-53
Skärmdump: SMHI

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

OV Helsingborg - Ystads IF

Supertalangens sköna firande – dominant mot jumbon

17-åringen överglänste de flesta i derbyt.

Viktor Andersson

Kl.21:25, 22 februari, 2018

Supertalangens sköna firande – dominant mot jumbon
Ludvig Hallbäck flyger högst. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRN

Visst, comebackande Kim Andersson visade att gammal var äldst när (två mål och sju assist) Ystad vände och vann mot jumbon OV Helsingborg.

Men planens yngste – Ludvig Hallbäck – visade var framtiden ligger.

LÄS MER: Comeback för storstjärnan – då vann Ystad igen

Den 17-årige supertalangen fick bra med speltid och inte minst i den första halvleken fick publiken i Arena Helsingborg bevittna vilken talang han är.

Med kvicka fötter stod han för flera fina aktioner kryddat med fyra mål.

– Det var kul att spela i dag, när man kommer in får man försöka ta de chanser man får och i dag gick det bra, säger Ludvig Hallbäck efter matchen.

I den andra halvleken fortsatte Hallbäck att skjuta och även om skotten inte gick in med samma frekvens som i första, visade han prov på mod.

– Jag får försöka ta de chanser jag får och inte fega, utan då får de hellre plocka av mig för att jag skjuter för mycket i så fall, säger han och fortsätter.

– Jag missar lite för mycket i den andra halvleken som jag ska sätta, det är sånt man får försöka slipa bort.

Nytt kontrakt, firade du in det?
– Nja, jag tänkte kanske inte på det men det är också kul. Det känns bra att vara i IF i minst fyra år till. Det är ett spännande lag – jag tror det kan bli riktigt bra, fortsätter talangen.

FaktaHandollsligan
OV Helsingborg - Ystads IF: 25-31 (14-15)
Målen Ystads IF: Carl Löfström 7, Ludvig Hallbäck 6, Emil Hansson 4, Anton Hallbäck 3, Eric Forsell-Schefvert 3, Kim Andersson 2, Johan Dahlin 2, Lukas Sandell, Linus Andersson, Jonathan Svensson, Hampus Andersson,
Arena: Arena Helsingborg

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Varning: Kraftigt ökad risk för IT-attacker

Många av de prylar du har i hemmet kan kapas och användas vid en cyberattack.

Mia Martelleur

Kl.21:03, 22 februari, 2018

Varning: Kraftigt ökad risk för IT-attacker
Montage: Pixabay / Wikimedia Commons

Risken för cyberattacker har ökat kraftigt sedan valet 2014, enligt flera experter som TT har varit i kontakt med. En av de stora anledningarna till hotet är att många av de prylar vi kopplar upp oss mot, som kylskåp, TV-apparater och låssystem, helt eller delvis saknar säkerhetsdesign. De kan därför enkelt kapas av så kallade botnätverk, berättar cybersäkerhetsexpert Gunnar Idesten på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

– De botnätverk som används är ofantligt mycket större nu, så det har blivit svårare att försvara sig mot angreppen, säger han till TT.

Enligt TT håller flera andra experter med om det Gunnar Idesten säger. Gazmend Huskaj, doktorand i militärteknik på Försvarshögskolan berättar att många svenskar, utan att veta om det, har utrustning i hemmet som har kapats av botnätverk.

– Du kanske har en bredbandsuppkoppling på 100 megabit. Om ditt kylskåp är kapat kommer du inte märka att du har 10 megabit mindre, säger han till TT.

Att det finns fler kapade maskiner gör att det går att välja varifrån trafiken i en attack ska komma från, vilket innebär att attacker mot Sverige kan designas så att bara utrustning inom gränserna används. Det här gör det svårare att avstyra cyberattackerna då det inte hjälper att stänga av trafik från andra länder.

Experterna berättar också för TT att prispressen på attacker nu är så hård att det går att få gratis testattacker genomförda som varuprov.

– En överbelastningsattack är jättebillig. Du kan köpa en attack mot vem som helst för väldigt små medel, säger Olli Lähteenmaa, Nordenchef på Arbor Networks, som utvecklar skydd mot cyberattacker till TT.

Då det är valår förutspås risken för överbelastningsattacker, eller DDOS-attacker, som kan störa och slå ut hemsidor i Sverige vara en ökad säkerhetsrisk. Men risken för nätverksintrång riktade mot politiker och partier ökar också. Liksom risken för påverkanskampanjer där man använder sig av botnätverk för att öka spridning av sin propaganda i sociala medier.

För att kunna stärka skyddet av demokratiska institutioner tror Gazmend Huskaj att det på sikt kan bli nödvändigt med minskad öppenhet. Enligt TT skulle det innebär att till exempel bygga nationella brandväggar som inte släpper in utländska IP-adresser och ta bort känsliga myndighetsservrar från internet.

Enligt Huskaj kan det också på sikt vara så att Sverige helt stänger dörren för inkommande trafik i ett moln kontrollerat av svenska saten.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SNABBKOLL: OV Helsingborg-Ystads IF

Tränare Hallbäck reder ut frågetecknen efter senaste förlusten

Camilla Landin

Kl.14:27, 22 februari, 2018

SNABBKOLL: OV Helsingborg-Ystads IF
Kim Andersson är tillbaka i laget. Foto: Bildbyrån

På torsdag kväll ställs Ystads IF mot jumbon OV Helsingborg. Ystad har två vinster mot OV Helsingborg den här säsongen, den första vann Ystad på bortaplan med 33-28. Den andra matchen spelades i Ystad Arena och då vann vi med 36-24.

24ystad tog ett kort snack med Jerry Hallbäck innan lagets samling inför kvällens match, som spelas på bortaplan med start klockan 19.

LÄS MER: Stor frustration i YIF – låste in sig i omklädningsrummet

Kim Andersson är tillbaka i match, hur mycket betyder det för er?

– Kim är en riktigt bra handbollsspelare och står för mycket erfarenhet, tyngd storlek i vårt försvarsspel. En sådan spelare som Kim saknar man alltid med de kvaliteter som han har. Samtidigt så är det viktigt att vi hellre pratar om de spelarna som vi har till förfogande. Vi lyckades mot GUIF och lyckades mot Ricoh, men klarade inte det mot Sävehof. Det är skönt att ha han tillbaka.

Vad ska ni göra för att inte underskatta OV, som ligger sist i serien?

– Det är ett lag som slåss för sin överlevnad och behöver poäng för att inte hamna på sista plats. Vi behöver göra liknande, fast vi behöver poängen för att klättra.

Sist mot Sävehof lyckades ni inte hålla skärpan och förlorade med en boll. Hur har ni gått vidare sedan den matchen?  

– Det fanns saker som vi gjorde bra och det har vi lyft fram, det fanns grejer som vi gjorde mindre bra, som detaljer i försvaret. Jag tycker nog vi har koll på vad vi behöver göra för att vinna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

OV Helsingborg - Ystads IF

Comeback för storstjärnan – då vann Ystad igen

Visade att gammal är äldst när Ystad besegrade jumbon.

Viktor Andersson

Kl.20:36, 22 februari, 2018

Comeback för storstjärnan – då vann Ystad igen
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN.

Kim Andersson var tillbaka i Ystads IF och kom in i mitten av den första halvleken. Det såg till en början lite ringrostigt ut för storstjärnan, men i den andra halvleken kom han igång ordentligt.

Han stod både för ett typiskt ”Kim Andersson-mål” när han hoppade och sköt, Niklas Kraft i OV:s mål hann knappt reagera.

Han stod också för en assist som nog fick de flesta i Helsingborg Arena att häpna, då han friställe kvällens målbäste Carl Löfström (sju mål).

Ystad var i underläge efter den första halveken men precis som Andersson kom laget igång ordentligt i den andra halvleken.

I Ystad imponerade också 17-årige supertalangen Ludvig Hallbäck och nyss nämnde Carl Löfström, men den som låg bakom mest var Kim Andersson.

Totalt blev det sju assist för Andersson och Ystad kunde, något gnetande, långsamt gå ifrån jumbon.

Till slut vann Ystad matchen med 31-25. En viktig seger efter förlusten senast mot Sävehof

 

FaktaHandollsligan
OV Helsingborg - Ystads IF: 25-31 (14-15)
Målen Ystads IF: Carl Löfström 7, Ludvig Hallbäck 6, Emil Hansson 4, Anton Hallbäck 3,Eric Forsell-Schefvert 3, Kim Andersson 2, Johan Dahlin 2, Lukas Sandell, Linus Andersson, Jonathan Svensson, Hampus Andersson,
Arena: Arena Helsingborg

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stor polisinsats – 24 personer misstänkta för brott

Efter en instats mot en person som sålde droger på nätet kunde polisen identifiera ett stort antal säljare som nu misstänks för brott.

Michaela Ekström

Kl.15:52, 22 februari, 2018

Stor polisinsats – 24 personer misstänkta för brott
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

En nationell polisinsats mot fentanylförsäljare ledde polisen till fler husrannsakningar på olika orter i region Syd. Hittills är 24 personer brottsmisstänkta och 7 personer är under vård för missbruk. Detta skriver Sydsvenskan.

– Det som ligger bakom den här lyckade insatsen är ett fantastiskt bra arbete ute i lokalpolisområdena, säger Mats Berggren, underrättelsechef i region Syd i en kommentar på polisens hemsida.

I husrannsakningarna har polisen bland annat påträffat en cannabisodling, 1,5 kilo cannabis, cirka 1 000 narkotikaklassade tabletter, 200 doser LSD, tre jaktgevär och en pistol. Man har även tagit mindre mängder fentanyl och amfetamin i beslag.

Det som började mot som ett tillslag mot en person som sålde fentanyl på nätet ledde vidare till 35 misstänkta köpare i region Syd. Hittills har polisen gjort hembesök hos 24 av dessa och inlett förundersökningar mot 8 personer, varav två sitter häktade.

– När vi gör de här hembesöken blir det påfallande vilken misär den som är missbrukare lever under. Därför gläds vi också åt att insatsen lett till att sju medborgare nu är under vård för sitt missbruk, säger Mats Berggren.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng