Ystadsspelaren ordnar EM-event för Ystadsborna | Nyheter i Ystad – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Ystadsspelaren ordnar EM-event för Ystadsborna

Sverige förlorade igår mot Norge, men gick ändå vidare till semifinal i handbolls EM. Hallbäck-event ser till så att Ystadsborna kan samlas och heja fram Sverige till final.

Camilla Landin

Kl.11:36, 25 januari, 2018

Ystadsspelaren ordnar EM-event för Ystadsborna
Anton Hallbäck till vänster ordnar så att man kan kolla på Sverige när de möter Danmark i semifinal i handbolls-EM. Foto: Bildbyrån

I går spelade Sverige mot Norge i sista mellangrupps-matchen, där Sverige fick se sig besegrade av norrmännen med 28-25. Men tack vare att Frankrike slog Kroatien, gick Sverige vidare till semifinal. Motståndarna? Ännu ett nordiskt lag i form av Danmark.

Nu vill Anton Hallbäck, handbollspelare i Ystads IF, via sitt sidoföretag ”Hallbäck-Event”, engagera Ystadsborna i EM. Därför arrangerar han så att man kan komma till Chill i Ystad och kolla handboll under hela fredagskvällen.

Först möter Frankrike Spanien klockan 18.15, sedan ställs Sverige mot Danmark klockan 20.30.

– Det blir som ett litet event, med handbollshäng och quiz, säger Anton Hallbäck, högersexan och mittnian i Ystads IF.

Han tycker att Sverige gjorde en ”sisådär” prestation igår mot Norge.

– Men det är ju coolt att de har tagit sig till semifinal, det betyder ju att de har vunnit rätt matcher, säger Anton.

Under Ystads IF:s uppehåll från Handbollsligan har de laddat upp med ett träningsläger i Split, Kroatien, för att följa Sverige under EM.

– Det var ett jättebra träningsläger, det var mäktigt att se dem. Uppehållet har känts jättebra, det enda som har saknats är att vi skulle spelat mot IFK Ystad i tisdags, det var lite synd att det inte blev av. Det är ju alltid bra att få en genomkörare.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trotjänaren tvingas sluta efter skadehelvetet

Klar för ny roll inom klubben.

André Eriksson

Kl.17:44, 25 april, 2018

Trotjänaren tvingas sluta efter skadehelvetet
Genrebild. Foto: Bildbyrån

IFK Ystads trotjänare Oskar Malmros har plågats av skador i långa perioder av sin karriär.

I början av året åkte han på en ny axelskada – och nu meddelar klubben att 25-åringen har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan.

I stället kommer han att satsa på tränarkarriären. Inför nästa säsong är han klar för ny tränare för IFK Ystads farmarlag Ystapågarna.

– Vi tror stenhårt på Oskar som tränare och jag tror detta kan bli riktigt bra. Han utbildar sig just nu till fystränare och tanken är att han ska kunna lyfta in våra yngre spelare i A-laget samtidigt som spelidén från A-laget tydligare ska implementeras i YP, säger IFK Ystads huvudtränare Kenneth Andersson i ett pressmeddelande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Jim Gottfridssons hyllning till IFK Ystad

Landslagsstjärnan: "Jag trodde inte att det skulle gå så snabbt"

André Eriksson

Kl.20:57, 24 mars, 2018

Jim Gottfridssons hyllning till IFK Ystad
Montage. Foto: Bildbyrån

Flensburgs stora landslagsstjärna Jim Gottfridsson, 25, blev hela turneringens MVP (mest värdefulla spelare) när Sverige tog ett bragdsilveri . EM i januari.

Den formen har Ystadssonen behållit och fick visa upp när Flensburg kom till Kristianstad Arena för att lira en historisk Champions League-åttondelsfinal på svensk mark.

– Det var oerhört inspirerande att spela här och fantastiskt kul att visa upp mig i Sverige, säger Jim Gottfridsson.

Flensburg vann matchen mot IFK Kristianstad med 22–26 och har skaffat sig ett gyllene läge inför returen i Tyskland på onsdag.

– Matchen är 60 minuter till. Så enkel är handbollen. Men vi har skaffat oss ett bra försprång, säger Jim Gottfridsson och fortsätter:

– Vi ska inte stå här och slå oss på bröstet – men jag tycker att vår rutin ska göra att vi inte ska tappa detta, säger Gottfridsson.

Precis som lagkamraten Hampus Wanne hyllade också Gottfridsson stämningen i Kristianstad Arena, som bjöd på fullsatta läktare (5178 åskådare).

– Här är fantastiskt att spela. De ska vara stolta över det som de har gjort här i Kristianstad. Det är fantastiskt.

…så pass fantastiskt att Jim Gottfridsson kan tänka sig att spela i Kristianstad flera gånger – kanske till och med på regelbunden basis.

Det är lång tid tills dess för 25-åringen, som gärna avslutar karriären i Ystad, men Gottfridsson menar att det mycket väl kan bli en avstickare till Kristianstad innan dess:

– Jag säger inte det här för att flörta, men den här kulissen… Jag ser också många av Kristianstads matcher på tv och det som de har byggt upp här är helt fantastiskt, säger han.

– Någon gång i framtiden vill jag varva ner i Ystad. Sen får man se var man är i karriären. Är jag 37 år och flyttar hem eller är jag 33 år och fortfarande vill satsa. Jag vet inte. Det ska bli Skåne i alla fall, sen om det blir Ystad, Kristianstad eller Malmö är för tidigt att säga. Det hinner hända mycket.

Hur mycket följer du handbollen i Ystad?
– Mycket. Fantastiskt kul att IFK Ystad tog klivet upp igen. Jag trodde inte att det skulle gå så snabbt. Det är skitbra för klubben och nu hoppas jag att de har en tillräcklig ekonomi för att klara det med bortaresorna och så där.

Och så den eviga frågan – finns det plats för två klubbar i Ystad på högsta nivå?
 Det tror jag säkert. Botten i Sverige har blivit lite sämre, så absolut tycker jag att det finns två platser. Men två klubbar i toppen blir svårare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Han stannar

Viktiga trotjänaren stannar i IFK Ystad

"Självklart är det väldigt nyttigt för laget att han fortsätter".

Viktor Andersson

Kl.13:14, 23 mars, 2018

Viktiga trotjänaren stannar i IFK Ystad
Christoffer Svensson. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN.

Det mesta går IFK Ystads väg just nu. Inte nog med att laget spelar i Handbollsligan nästa säsong.

De gör det dessutom med den viktiga kuggen och lagkaptenen Christoffer ”Chrall” Svensson, vilket klubben meddelar på sin hemsida.

Lagkaptenen har skrivit på ett ettårsavtal och kommer därmed göra sin sjätte raka säsong i klubben.

– Det är alltid roligt när egna produkter når A-laget och ännu roligare när de får framträdande roller som ”Chrall” har spelat sig till under åren. Han är den enda spelaren som varit med under alla mina säsonger i A-laget. Vi är naturligtvis väldigt glada för att vår lagkapten kör vidare ännu ett år då han har en stor roll även utanför planen, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson och fortsätter.

– I de senaste matcherna har han verkligen klivit fram och presterat strålande både i försvar och anfall. Även om det mest blivit försvarsspel för honom de senaste säsongerna är han väldigt användbar i olika roller framåt. Det är inte många spelare som klarar den flexibla rollen som ”Chrall” har så självklart är det väldigt nyttigt för laget att han fortsätter, avslutar IFK Ystads tränare Kenneth Andersson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Ystads succéordförande slutar efter magiska säsongen

"Jag älskar IFK och kommer alltid att göra det"

André Eriksson

Kl.15:27, 20 mars, 2018

IFK Ystads succéordförande slutar efter magiska säsongen
Foto: Bildbyrån

För sju år sedan kom Janne Svensson, 73, in i IFK Ystads styrelse. Då var IFK hårt skuldsatt och konkurshotet låg som ett mörkt moln över klubben.

2018 tog laget steget upp till svensk handbolls finrum igen – och dessutom är de ekonomiska förutsättningarna goda.

LÄS MER: EXTRA: IFK Ystad klart för Handbollsligan

Nu känner Janne Svensson att han kan pusta ut. Ystads Allehanda rapporterar att den populäre ordföranden lämnar sitt uppdrag och kommer att tackas av under kvällens allsvenska säsongsavslutning mot Torslanda.

– Det har blivit bättre än jag hade kunnat föreställa mig. Samtidigt vet jag inte om jag har suttit i en styrelse som har jobbat lika hårt som IFK Ystads. Det har varit en förmån att jobba med människor som lägger ner ett sådant arbete, det handlar om hundratals ideella timmar, säger Janne Svensson till Ystads Allehanda.

Men han kommer fortsätta ha ett litet finger med i spelet:

– Jag älskar IFK och kommer alltid att göra det. Jag finns behjälplig som bollplank och mentor i vissa frågor, om det skulle finnas ett behov, säger Svensson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK YSTAD KLART FÖR HANDBOLLSLIGAN

EXTRA: IFK Ystad klart för Handbollsligan

Vilda glädjescener efter avancemanget tillbaka till svensk handbolls finrum.

André Eriksson

Kl.17:14, 10 mars, 2018

EXTRA: IFK Ystad klart för Handbollsligan
IFK Ystad klart för Handbollsligan. Foto: Bildbyrån

Nu är det helt klart – IFK Ystad är klart för spel i Handbollsligan nästa säsong. Efter 26–26 borta mot tabelltvåan HK Varberg var seriesegern i allsvenskan säkrad.

Nedan kan ni se de vilda glädjescenerna från efter slutsignalen:

180310 IFK Ystads Christoffer Svensson jublar under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Svensson jublar under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Nilsson, Filip LŒngh, Axel Eriksson, mŒlvakt Linus Olsson och mŒlvakt Sebastian Glemhorn jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Nilsson, Filip LŒngh, Axel Eriksson, mŒlvakt Linus Olsson och mŒlvakt Sebastian Glemhorn jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Svensson jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Svensson jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads spelare jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads spelare jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads spelare jublar efter handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads spelare jublar efter handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Nilsson, Filip LŒngh, Axel Eriksson och mŒlvakt Linus Olsson jublar efter handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Nilsson, Filip LŒngh, Axel Eriksson och mŒlvakt Linus Olsson jublar efter handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng