EXTRA: Pizzajätten storsatsar – vill öppna i Ystad | Nyheter i Ystad – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

EXTRA: Pizzajätten storsatsar – vill öppna i Ystad

Över 100 butiker ska öppna i Sverige.

Camilla Landin

Kl.18:50, 16 januari, 2018

EXTRA: Pizzajätten storsatsar – vill öppna i Ystad
Pressbild

Domino’s pizza finns på sex lägen i Sverige: Lund, Malmö och Limhamn. Nu storsatsar företaget och vill öppna på betydligt fler platser i Sverige inom de närmaste åren.

Mats Åstrand är nyrekryterad vd för Domino’s. På frågan om de kommer öppna i Ystad svarar han:

– Ystad finns definitivt med i planeringen längre fram, säger han.

Företaget är verksamt över hela världen och har sammanlagt 14 400 restauranger. I samband med att de expanderar i Sverige med 100 nya butiker vill de även satsa på digitalisering så att kunder kan beställa hem sin mat via webben eller appen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Asiatisk restaurang storsatsar – kan öppna i Ystad

I februari öppnade de för första gången i Göteborg. Nu tittar de på fler möjligheter runt om i landet.

Camilla Landin

Kl.11:48, 15 februari, 2018

2 bilder
  • En biffrätt från Woki. Foto: Dennis Westberg
    En biffrätt från Woki. Foto: Dennis Westberg
  • Paula och Johan Röhss. Foto: Dennis Westberg
    Paula och Johan Röhss. Foto: Dennis Westberg

Paula och Johan Röhss är personerna bakom restaurangkedjan Woki. För lite mer än en vecka sedan öppnade de i Göteborg och i sommar har de planer på att öppna i Malmö. Att öppna restaurangkedjan i fler skånska städer är intressant för paret, eftersom tanken är att Woki ska bli 25 restauranger i Sverige på fem år.

– Vi vill öppna fler restauranger i Skåne, städer som Trelleborg, Kristianstad och Ystad kan absolut vara möjliga inom de här 25, vi hoppas det iallafall, säger Paula Röhss.

Woki serverar asiatisk mat och Paula kallar restaurangen för ”genvägen till Asien”. En rätt kostar 89 kronor och på lunchen kan man få två rätter för samma pris.

– Vi har byggt upp hela konceptet från grunden, där gästerna ska kunna få samma typ av mat och känna igen sig oavsett vilken restaurang de besöker. Det ska vara svensk kyckling och grönsaker odlade på ett bra sätt.

De lägen Woki kollar på är både i city, på köpcentrum och nära stora trafikleder. Alla restauranger drivs i egen regi.

– Vi är en kedja som gör det enklare att äta spännande och prisvärd mat, som inte bara är gott utan gjord på ett bra sätt. Vi har kollektivavtal, det är viktigt att man vet att personalen som jobbar blir behandlade schysst, säger Paula.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Grändens mat satsar på pokébowls

David Norström och André Svensson har tagit över restaurangen efter kafé Helsa på.

Camilla Landin

Kl.14:02, 13 februari, 2018

Grändens mat satsar på pokébowls
André Svensson och David Norström, ägare till Gränden mat som ligger i lokalen där kafé Helsa på låg förut. Foto: Camilla Landin

Vid årskiftet stod det klart att Camilla Nilsson Gelin och Gunilla Lundqvist inte skulle fortsätta med sitt kafé Helsa på. Tronskiftet skulle komma att gå till David Norström och André Svensson, som just nu är i full gång med renovering och planering inför öppningen av det nya stället ”Grändens mat”.

David och André har jobbat tillsammans inom samma restaurangkoncern, på ”Upp eller ner” och ”Litemer” i Ystad. De har känt varandra i snart sex år.

LÄS MER: Populära kaféet i Ystad sålt – nya ägare kommer in

– De senaste åren har vi haft funderingar på att testa något eget, säger David.

– Testa våra idéer och känna på hur det kan vara att ha något själv. Vi har letat lokaler och sedan fick vi nys om denna. Vi har jobbat med Gunilla och Camilla och gillar lokalen och innergården, säger André.

Tanken från början var att ha ett ”produktionsställe”, med catering och take-away. Nu har André och David landat i andra tankar, med ätande gäster på plats.

– Nu känns detta jätterätt, lokalen är fantastisk och vi vill skapa en ny mötesplats för Ystadsborna, säger David.

Catering och take-away kommer vi ha, men vi plockar in ”pokébowl” som är något helt nytt för Ystad och vi har bara fått positiva vibbar kring det, säger André.

Pokébowl är en slags risrätt med en blandning av marinerade grönsaker på ett japansk-hawaiianskt vis.

– Grunden är med lax och riset är ett sorts sushiris, säger André. Sedan kan man utveckla den hur som helst och vi testar oss fram dagligen. Rätten har inga begränsningar.

Grändens mat ligger på kända Per Helsas gård och kommer att ha öppet för lunch, fika och mat. De riktar inte sig till en särskild grupp, där kafé Helsa på tidigare endast serverade vegetarisk eller vegansk mat.

Tanken är att Grändens mat kommer öppna under påskveckan i vår.

– Vi har inte satt något exakt datum än, säger David.

– Men under påskveckan ska vi vara igång, säger André.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Han tar över anrika restaurangen i Ystad

Bryggeriet gick i konkurs i somras. Nu blir det nyöppning: "För mig är detta jättestort".

Camilla Landin

Kl.10:42, 9 februari, 2018

KLART: Han tar över anrika restaurangen i Ystad
Stefan Möller, nuvarande ägare av Surbrunnsparken, blir ny ägare av Bryggeriet i Ystad. Foto: Lukas Sandell

Bryggeriet i Ystad gick i konkurs i somras. För få besökare var anledningen och dessutom dåligt väder. Men Ystadsborna behöver icke längre sörja, för nu är det klart att Bryggeriet återuppstår i år. Stefan Möller, ägare av Surbrunnsparken i Ystad, står som ny ägare för ”Möllers Bryggeri”.

– För mig är det jättestort, säger Möller.

LÄS MER: Unika restaurangen i konkurs

torsdagen kom Stefan Möller och ägaren till fastigheten, Mats Larsson, överens om att Möler ska driva det nygamla bryggeriet.

– Så får vi hoppas att jag hittar rätt inriktning så inte jag också går i konkan. Vi ska ha skånskt tema med ett fantastiskt fint vin- och öl utbud, säger Möller.

Vad händer med Surbrunnsparken?

– Det driver jag det också, jag ska ha bägge. Det kan jag inte lämna, det andra blir ju också roligt, jag har ju ett genuint mat och dryck-intresse som kan frodas lite mer på en ”a la carte” restaurang. Vi ska ha sill, äggakaka, wienerschnitzel, planka. Riktigt klassisk god mat.

När kommer Möllers bryggeri öppna?

– Inte helt klart men kring månadsskiftet april-maj.

Stefan Möller från Staffanstorp tog över Surbrunnsparken den 1 december 2015. Det var på en boxningsgala som han kom dit och på stående fot sa ”Den här ska jag ha”.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu expanderar Onni med ny bilverkstad till butiken

Mekonomenbutiken flyttar och får fullständig verkstad på Bronsgatan i Ystad.

Camilla Landin

Kl.14:06, 2 februari, 2018

Nu expanderar Onni med ny bilverkstad till butiken
Onni Andersson i sin nya, men tomma, butik på Bronsgatan i Ystad. Den 12 februari ska den vara fylld med grejer från hans andra butik. Foto: Camilla Landin

Onni Andersson har drivit sin Mekonomenbutik i fem år. På platsen där han nu flyttar sin butik för att öppna en verkstad, låg tidigare Ivarssons bil. De sålde husbilar och vagnar och de var en ”Mekonomen bilverkstad”. Lokalerna blev tillgängliga när de  bestämde sig för att satsa på husbilarna och frågan gick till Onni.

– De frågade om jag var intresserad av att ta över verkstaden och då flytta hit butiken så att allt är under samma tak. Jag gick på magkänslan, så här är vi nu, säger Onni.

btr

Hösten 2017 gick åt till förberedelser och sedan årskiftet är verkstaden smygstartad. Butiken som Onni har drivit ligger 300 meter längre upp jämte Dragongatan, men från och med den 12 februari flyttar den in i samma lokaler som den befintliga verkstaden, på Bronsgatan i Ystad.

– Att bara sälja bilreserver är rätt så tufft, både Internet och andra säljare på orten är konkurrenter.

Onni har varit fordonsintresserad ”sedan har började att gå”, som han själv uttrycker det. Han gick fordons-teknisk linje på gymnasiet i Ystad.

– Tanken var att bli yrkesofficer och bli utbildad för stridsvagnar. Utbildningen lades ned i Revinge och närmst var Skövde, men det var jag inte så intresserad av, min flickvän bodde ju här i Ystad.

Onnis butik är en av tjugo franchisebutiker i Sverige. Mekonomens koncept är att kunna erbjuda kunder en service på bilarna till ett konstnadseffektiv sätt kontra märkesverkstäder, säger Onni.

– Det är dyrt att lämna in bilen på märkesverkstäder.

Mekonomen Bilverkstad och butik kommer ha öppet sju dagar i veckan och Onni har anställd två personer till verkstaden.

– Jag tycker det är jätteskoj, jag vill gärna utvecklas. Den här chansen vi fick får man nog bara en gång och därför valde vi att hoppa på. Det blir en spännande utmaning och vi har investerat i fin diagnosutrustning, som kan felsöka bra. Bilen är ju en dator på fyra hjul idag, säger Onni.

rpt

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Populära restaurangen expanderar – satsar på franchise

Familjeföretaget har vuxit snabbt – nu vill de ännu mer med sitt unika koncept.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.18:51, 28 januari, 2018

EXTRA: Populära restaurangen expanderar – satsar på franchise
Arkiv

Det är restaurangkedjan Surf Shack som siktar på att expandera. Från starten i Malmö för tre år sedan har den populära hamburgarkedjan öppnat två ytterligare restauranger, en i Malmö och en i Lund. Nu siktar man på resten av Sverige.

– Det är så att vi är ett familjeföretag som utvecklats ganska snabbt under de senaste tre åren. Det vi har märkt är att det finns en väldigt stor efterfrågan av vår produkt överallt, men har inte tid att göra allt själva. Så vi går franchisevägen tänkte vi, Ron Dickenson, district manager på Surf Shack.

– Det är faktiskt så att vi siktar på att öppna över hela Sverige, så det är intressant var än vi hittar en lokal som passar oss. Vi hade hoppats att kunna öppna tre till fem nya restauranger per år. Men visst, Halmstad vore ett perfekt läge faktiskt.

Hur ser er målsättning ut?

– Vi siktar på att ha den bästa närproducerade produkten som bara går, vilket saknas lite på marknaden idag. Hamburgartrenden har ju blivit väldigt stor i Sverige, så vi vill sticka ut lite från våra konkurrenter.

Och vad är det som gör att ni sticker ut?

–Vi bakar vårt eget bröd, vi har nymalet kött, vi gör våra egna såser. Sen är ju hela vårt koncept rätt speciellt eftersom man bygger sin egen burgare hos oss och inte väljer från en färdig meny. Det finns hundratals kombinationer att välja mellan om inte mer, vilket är lite unikt!

Text: Johan Olsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng