Vänsternian byter YIF mot IFK | Nyheter i Ystad – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Vänsternian byter YIF mot IFK

"Har potentialen att bli en klasspelare".

Camilla Landin

Kl.08:31, 10 januari, 2018

Vänsternian byter YIF mot IFK
Jesper Gustavsson när han var utlånad till Aranäs. Foto: Bildbyrån/AVDO BILKANOVIC

I torsdags bestämde sig Jesper Gustavsson för att lämna Ystads IF.

– Det är självklart tråkigt när det blir så här, men Jeppe känner att han inte får det utrymme han behöver för att utvecklas, sa Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig i YIF, då.

LÄS MER: Han lämnar Ystads IF med omedelbar verkan

Men flytten blev inte lång för vänsternian. I går meddelade IFK Ystad att de blir Jesper Gustavssons nya klubb.

– Jesper Gustavsson har potentialen att bli en riktig klasspelare hos oss! Att han inte lyckades i Ystads IF är absolut inget som avskräcker oss, vi har arbetat på detta sätt tidigare och med hårt arbete och rätt förtroende är jag övertygad om at detta kommer bli bra. Jespers skytte har han ju visat upp vid många tillfällen och hos oss hoppas och tror jag även han kan växa ut till en försvarsspelare, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson på lagets hemsida.

Jesper Gustavsson väntas göra debut för det nya laget på lördag mot Kungälv hemma i Ystad Arena. Kontraktet är skrivet på 1,5 år.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Jim Gottfridssons hyllning till IFK Ystad

Landslagsstjärnan: "Jag trodde inte att det skulle gå så snabbt"

André Eriksson

Kl.20:57, 24 mars, 2018

Jim Gottfridssons hyllning till IFK Ystad
Montage. Foto: Bildbyrån

Flensburgs stora landslagsstjärna Jim Gottfridsson, 25, blev hela turneringens MVP (mest värdefulla spelare) när Sverige tog ett bragdsilveri . EM i januari.

Den formen har Ystadssonen behållit och fick visa upp när Flensburg kom till Kristianstad Arena för att lira en historisk Champions League-åttondelsfinal på svensk mark.

– Det var oerhört inspirerande att spela här och fantastiskt kul att visa upp mig i Sverige, säger Jim Gottfridsson.

Flensburg vann matchen mot IFK Kristianstad med 22–26 och har skaffat sig ett gyllene läge inför returen i Tyskland på onsdag.

– Matchen är 60 minuter till. Så enkel är handbollen. Men vi har skaffat oss ett bra försprång, säger Jim Gottfridsson och fortsätter:

– Vi ska inte stå här och slå oss på bröstet – men jag tycker att vår rutin ska göra att vi inte ska tappa detta, säger Gottfridsson.

Precis som lagkamraten Hampus Wanne hyllade också Gottfridsson stämningen i Kristianstad Arena, som bjöd på fullsatta läktare (5178 åskådare).

– Här är fantastiskt att spela. De ska vara stolta över det som de har gjort här i Kristianstad. Det är fantastiskt.

…så pass fantastiskt att Jim Gottfridsson kan tänka sig att spela i Kristianstad flera gånger – kanske till och med på regelbunden basis.

Det är lång tid tills dess för 25-åringen, som gärna avslutar karriären i Ystad, men Gottfridsson menar att det mycket väl kan bli en avstickare till Kristianstad innan dess:

– Jag säger inte det här för att flörta, men den här kulissen… Jag ser också många av Kristianstads matcher på tv och det som de har byggt upp här är helt fantastiskt, säger han.

– Någon gång i framtiden vill jag varva ner i Ystad. Sen får man se var man är i karriären. Är jag 37 år och flyttar hem eller är jag 33 år och fortfarande vill satsa. Jag vet inte. Det ska bli Skåne i alla fall, sen om det blir Ystad, Kristianstad eller Malmö är för tidigt att säga. Det hinner hända mycket.

Hur mycket följer du handbollen i Ystad?
– Mycket. Fantastiskt kul att IFK Ystad tog klivet upp igen. Jag trodde inte att det skulle gå så snabbt. Det är skitbra för klubben och nu hoppas jag att de har en tillräcklig ekonomi för att klara det med bortaresorna och så där.

Och så den eviga frågan – finns det plats för två klubbar i Ystad på högsta nivå?
 Det tror jag säkert. Botten i Sverige har blivit lite sämre, så absolut tycker jag att det finns två platser. Men två klubbar i toppen blir svårare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Han stannar

Viktiga trotjänaren stannar i IFK Ystad

"Självklart är det väldigt nyttigt för laget att han fortsätter".

Viktor Andersson

Kl.13:14, 23 mars, 2018

Viktiga trotjänaren stannar i IFK Ystad
Christoffer Svensson. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN.

Det mesta går IFK Ystads väg just nu. Inte nog med att laget spelar i Handbollsligan nästa säsong.

De gör det dessutom med den viktiga kuggen och lagkaptenen Christoffer ”Chrall” Svensson, vilket klubben meddelar på sin hemsida.

Lagkaptenen har skrivit på ett ettårsavtal och kommer därmed göra sin sjätte raka säsong i klubben.

– Det är alltid roligt när egna produkter når A-laget och ännu roligare när de får framträdande roller som ”Chrall” har spelat sig till under åren. Han är den enda spelaren som varit med under alla mina säsonger i A-laget. Vi är naturligtvis väldigt glada för att vår lagkapten kör vidare ännu ett år då han har en stor roll även utanför planen, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson och fortsätter.

– I de senaste matcherna har han verkligen klivit fram och presterat strålande både i försvar och anfall. Även om det mest blivit försvarsspel för honom de senaste säsongerna är han väldigt användbar i olika roller framåt. Det är inte många spelare som klarar den flexibla rollen som ”Chrall” har så självklart är det väldigt nyttigt för laget att han fortsätter, avslutar IFK Ystads tränare Kenneth Andersson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Ystads succéordförande slutar efter magiska säsongen

"Jag älskar IFK och kommer alltid att göra det"

André Eriksson

Kl.15:27, 20 mars, 2018

IFK Ystads succéordförande slutar efter magiska säsongen
Foto: Bildbyrån

För sju år sedan kom Janne Svensson, 73, in i IFK Ystads styrelse. Då var IFK hårt skuldsatt och konkurshotet låg som ett mörkt moln över klubben.

2018 tog laget steget upp till svensk handbolls finrum igen – och dessutom är de ekonomiska förutsättningarna goda.

LÄS MER: EXTRA: IFK Ystad klart för Handbollsligan

Nu känner Janne Svensson att han kan pusta ut. Ystads Allehanda rapporterar att den populäre ordföranden lämnar sitt uppdrag och kommer att tackas av under kvällens allsvenska säsongsavslutning mot Torslanda.

– Det har blivit bättre än jag hade kunnat föreställa mig. Samtidigt vet jag inte om jag har suttit i en styrelse som har jobbat lika hårt som IFK Ystads. Det har varit en förmån att jobba med människor som lägger ner ett sådant arbete, det handlar om hundratals ideella timmar, säger Janne Svensson till Ystads Allehanda.

Men han kommer fortsätta ha ett litet finger med i spelet:

– Jag älskar IFK och kommer alltid att göra det. Jag finns behjälplig som bollplank och mentor i vissa frågor, om det skulle finnas ett behov, säger Svensson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK YSTAD KLART FÖR HANDBOLLSLIGAN

EXTRA: IFK Ystad klart för Handbollsligan

Vilda glädjescener efter avancemanget tillbaka till svensk handbolls finrum.

André Eriksson

Kl.17:14, 10 mars, 2018

EXTRA: IFK Ystad klart för Handbollsligan
IFK Ystad klart för Handbollsligan. Foto: Bildbyrån

Nu är det helt klart – IFK Ystad är klart för spel i Handbollsligan nästa säsong. Efter 26–26 borta mot tabelltvåan HK Varberg var seriesegern i allsvenskan säkrad.

Nedan kan ni se de vilda glädjescenerna från efter slutsignalen:

180310 IFK Ystads Christoffer Svensson jublar under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Svensson jublar under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Nilsson, Filip LŒngh, Axel Eriksson, mŒlvakt Linus Olsson och mŒlvakt Sebastian Glemhorn jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Nilsson, Filip LŒngh, Axel Eriksson, mŒlvakt Linus Olsson och mŒlvakt Sebastian Glemhorn jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Svensson jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Svensson jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads spelare jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads spelare jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads spelare jublar efter handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads spelare jublar efter handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Nilsson, Filip LŒngh, Axel Eriksson och mŒlvakt Linus Olsson jublar efter handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Nilsson, Filip LŒngh, Axel Eriksson och mŒlvakt Linus Olsson jublar efter handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ystadspelaren skänker sitt arvode till hjärnsjuke Oscar

"Jag vill även utmana övriga inom handbollsfamiljen (och utanför) att försöka bidra med det man kan."

Camilla Landin

Kl.16:09, 19 februari, 2018

Ystadspelaren skänker sitt arvode till hjärnsjuke Oscar
Oscar lider av en svår hjärntumör, och nu vill spelaren Johan Börjesson skänka pengar för att hjälpa honom. Foto: Privat, AVDO BILKANOVIC/Bildbyrån

I veckan skrev 24ystad om 13-åriga Oscar som lider av en hjärntumör som kallas DIPG (Diffust Pons Gliom). Tumören växer i den känsliga hjärnstammen som är den huvudsakliga kommunikationsvägen för en rad livsviktiga nervsignaler mellan hjärnan och kroppen. Tumören går inte att operera bort och Oscar är i akut behov av behandling.

Familjen har upprättat en insamling för behandlingen, som endast kan ges på en klinik i Mexico och som kostar flera miljoner kronor.

LÄS MER: Familjen vädjar: Hjälp oss att rädda vår Oscar

Elithandbollsspelaren Johan Börjesson från IFK Ystad vill vara med i kampen mot hjärntumör och skänker nu sina matcharvoden till stödinsamlingen, rapporterar Kvällsposten.

”Idag får jag chansen att spela handboll på elitnivå igen 41 år gammal. Men det finns en 13-årig kille från min gamla klubb H43 som kanske aldrig får spela igen. Oscar Sajland har drabbats av en aggressiv hjärntumör. Behandling finns, men bara i Mexico på en dyr privatklinik. Mao så behövs pengar för att rädda Oscar. Närmre 3 miljoner. Det pågår en insamling, och jag vill dela med mig av min pånyttfödda chans att spela handboll till Oscar. Jag kommer därför be IFK Ystad att istället för att betala ut mitt matcharvode sätta in pengarna direkt till Oscars insamling för alla matcher jag spelar”, skriver Johan på sin Instagram

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng