EXTRA: Här är alla vinterpratare 2017

Lyssnarna har sagt sitt – de blir årets vinterpratare.

Mia Martelleur

Kl.13:36, 7 december, 2017

EXTRA: Här är alla vinterpratare 2017
Foto: Pixabay

Under en direktsänd presskonferens i P1 på torsdagen presenterades årets vintervärdar. Åtta tidigare Sommarvärdar kommer att göra varsitt program, som sänds i P1 mellan juldagen och nyårsdagen.

Värdarna har röstats fram av Sveriges Radios lyssnare – som fått välja vilka av de tidigare sommarvärdarna som ska få ta plats igen i P1.

Här är årets vintervärdar:

Mia Skäringer Lázár – 25 december

Dagny Carlsson – 26 decemeber

William Spetz – 27 december

Tomas Sjödin – 28 december

Magda Gad – 29 december

Emil Jensen– 30 december

Olof Wretling – 31 december

Tommy Ivarsson – 1 januari

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TIPS: Tio fantastiska tv-serier du har missat

Det är lätt att vissa titlar flyger utanför radarn när man överöses med tv-serier i så pass stor mängd som nu, men dessa tio vore synd att missa.

Viktor Jerner

Kl.14:50, 24 februari, 2018

TIPS: Tio fantastiska tv-serier du har missat
"Mosaic", "American Gods", "Counterpart" och "The Girlfriend Experience". Foto: Pixabay/Pressbild(HBO,Starz)

Nedan har jag listat tio relativt färska serier som du med största sannolikhet har missat. Kanske har du sett någon av dem, men resten ligger och väntar på att bli upptäckta. Titeln på serien följs av året då den började sändas och den streamingplattform där den just nu finns tillgänglig.

ska%cc%88rmavbild-2018-02-24-kl-07-27-39American Gods, The Deuce, Dear White People och The Girlfriend Experience. Foto: Pressbild (Starz, HBO, Netflix) 

”American Gods” (2017, Amazon Prime Video)

En ambitiös och vågad fantasyberättelse där de ”gamla gudarna” (Oden, Bilquis, Mad Sweeney, Czernobog och Anubis) våldsamt kolliderar med de ”nya gudarna” (Media, Technical Boy och Mr. World), vilket sätter hela världen på spel. En visuellt spektakulär, oförutsägbar och vuxen tv-serie som leker med religioner och skrönor på ett underbart sätt.

”The Deuce” (2017, HBO Nordic)

David Simon, mannen bakom ikoniska ”The Wire”, tar sig an 70-talets New York och levererar i vanlig ordning ett härligt Charles Dickens-doftande drama om en specifik plats och era. Bland annat bygger han ett porträtt av ett par lyckosökande tvillingbröder (James Franco), den riskfyllda prostitutionen kring Times Square och den moderna porrindustrins födelse.

”Dear White People” (2017, Netflix)

Med den Oscarsnominerade skräckfilmen ”Get Out” har den popkulturella dialogen om vardagsrasism och främlingsfientlighet på sistone fått en välbehövlig skjuts framåt. ”Dear White People” fördjupar den dialogen i sin skildring av en grupp afroamerikanska ungdomar på ett Ivy League-college och de motsättningar de upplever. Lika träffande och viktig som underhållande och rolig.

”The Girlfriend Experience” (2016, C More)

En naken, rå och ärlig skildring av lyxprostitution i den amerikanska överklassen där allt handlar om den ultimata ”the girlfriend experience”. I första säsongen får vi följa en lovande juriststudent (Riley Keough) som snubblar in den världen och fastnar. Säsong delas upp i två grenar, dels kring en före detta prostituerad (Carmen Ejogo) som hamnar i vittnesskydd och dels om en snårig politisk konspiration. Sylvasst skriven.

ska%cc%88rmavbild-2018-02-24-kl-07-28-01Divorce, Mosaic, Easy och Counterpart. Foto: Pressbild (HBO, Netflix, Starz)

”Divorce” (2017, HBO Nordic)

Sarah Jessica Parker, mest känd som Carrie i ”Sex and the City”, spelar huvudrollen i denna serie om ett medelålderspar som initierar en skilsmässa efter en otrohetsaffär. Svärta varvas med lättsamhet på bästa sätt och Thomas Haden Church är gudomlig i rollen som den bittra mannen i paret.

”Mosaic” (2018, HBO Nordic)

Ett annorlunda men nagelbitande spännande mordmysterium i sex delar signerat filmmästaren Steven Soderbergh. När den populära barnboksförfattaren Olivia Lake (Sharon Stone) försvinner spårlöst riktas misstankarna mot två män som nyligen har äntrat hennes liv. Intelligent och utsökt snygg serie.

”Easy” (2017, Netflix)

En antalogiserie där varje avsnitt likt exempelvis ”Black Mirror” följer nya karaktärer och berättelser. Den gemensamma nämnaren är att alla handlar om relationer och kommunikation i Chicago. De halvtimmeslånga avsnitten skiftar lite i kvalitet, men en mer skönt avslappnad och samtidigt tankeväckande serie får man leta efter.

”Counterpart” (2018, Viaplay)

En serie som är mitt i sin första säsong just nu. Innehåller en ljuvlig blandning av spion-noir och science fiction där briljanta J.K. Simmons spelar två karaktärer från olika parallella världar. När ett kallt krig börja växa fram mellan de två sidorna tvingas de två dubbelgångarna samarbeta i en kamp mot klockan, och spänningen byggs stadigt på.

ska%cc%88rmavbild-2018-02-24-kl-07-28-15Catastrophe och Feud. Foto: Pressbild (Amazon, FX)

”Catastrophe” (2015, Amazon Prime Video)

Komikerna Sharon Horgan och Rob Delaney både skriver manus och spelar huvudrollerna i denna skönt avskalade serie. Premissen är klockren i all sin enkelhet; amerikanska Rob bestämmer sig för att flytta till London när han oplanerat gör brittiska Sharon, en kvinna han knappt har lärt känna, gravid. Smärtsamt ärligt och stundtals hysteriskt roligt.

”Feud” (2017, HBO Nordic)

Ryan Murphys kritikerrosade berättelse om den episka fejden mellan filmstjärnorna Bette Davis (Susan Sarandon) och Joan Crawford (Jessica Lange) på 60-talet. Ordet ”fulspel” togs till helt nya nivåer när de tillsammans spelade in filmen ”What Ever Happened to Baby Jane?”. Skamlöst underhållande och härlig serie.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Frida Green till semifinal i Talang

Ystadssångaren vidare i det populära underhållningsprogrammet.

Michaela Ekström

Kl.21:39, 23 februari, 2018

Frida Green till semifinal i Talang
Foto: Ida Fia Sveningsson

På fredagen var det dags för Talang i TV4 där det avslöjades vilka som gått vidare och får chans att tävla i semifinalen. Bland dem som gick till semifinal var Ystadssångerskan Frida Green som 24Ystad tidigare har skrivit om. Det glädjande beskedet till sångerskan gavs av jurymedlemmen Alexander Bard.

Frida Green är alltså en av 16 utvalda att tävla i Talangs semifinal av flera tusen sökande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Komikerns turné förlängs – då kommer han till Ystad

"Jag är svineglad att min turné fortsätter till hösten", säger komikern själv.

Camilla Landin

Kl.16:00, 23 februari, 2018

På Karsten Torebjers facebooksida avslöjar komikern Patrik Larsson att han kommer till Ystad i höst.

”Jag är svineglad att turnén fortsätter till hösten och att fler människor ska få se min show. Jag gråter av glädje för helvete. Glädjetårar”, säger komikerns karaktär Karsten Torebjer i videon ovan.

Nya biljetter till hans show släpps den 26 februari. Till Ystads teater kommer han den 21 september i höst.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nour flydde till Sverige och blev författare – gästar Ystad

Debuterade i höstas som författare på svenska. På museet pratar hon om sitt skrivande.

Camilla Landin

Kl.06:55, 22 februari, 2018

Nour flydde till Sverige och blev författare – gästar Ystad
Nour kommer till Ystad. Foto: Camilla Landin, Privat

Nour Al-houda Kanjo från Simrishamn flydde för två år sedan från Homs i Syrien till Sverige. I höstas debuterade hon som författare och på torsdag kväll den 22 kommer hon till Ystad.

I ett samtal med Ystad Allehandas Torun Börtz kommer hon prata om sitt skrivande och om hur hon förhåller sig till språken svenska och arabiska. Nour Al-houda Kanjo kommer även att läsa utdrag ur sina noveller.

TEMA: Språkets och skrivandets utmaning i det nya landet

Mellan klockan 18.00 och 19.30 på Ystad konstmuseum.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Kände låtskrivaren kommer till Solhällan

Gjorde ett populärt framträdande i SVT:s På spåret nyligen.

Camilla Landin

Kl.13:08, 21 februari, 2018

EXTRA: Kände låtskrivaren kommer till Solhällan

Solhällan i Löderup presenterade på onsdagen några av deras bokade akter till sommaren. Ingen mindre än Ola Magnell, den folkkäre låtskrivaren och sångaren, kommer till Löderup den 6 juli tillsammans med gitarristen Jonatan Stenson.

Den 13 juli återvänder Thorbjørn Risager till Löderup med en blueskväll med bandet Thorbjørn Risager & The Black Tornado + Corey Harris.

Den 3 augusti kommer Grammisvinnaren i kategori Jazz 2017, Goran Kajfes till Solhällan under Ystad Jazzfestival. Kajfes kommer med sin nya orkester Tropiques.

Ola Magnell, född 20 januari 1946 på Skälby gård i Kalmar, är en svensk sångare, låtskrivare och gitarrist. Här nedan kan du se Ola Magnells uppträdande i På Spåret:

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng