Bragden ett faktum – Sverige klara för VM

Sverige slog ut favorittippade Italien och är klara för VM i Ryssland nästa år.

Mia Martelleur

Kl.22:44, 13 november, 2017

2 bilder
  • Sveriges Marcus Berg jublar efter fotbollsmatchen i VM-kvalets play-off mellan Italien och Sverige. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
    Sveriges Marcus Berg jublar efter fotbollsmatchen i VM-kvalets play-off mellan Italien och Sverige. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
  • Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
    Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Senast Sverige spelade ett VM i fotboll var år 2006 och nu äntligen får vi chansen att delta i den stora fotbollsfesten igen. Under måndagskvällen grät två fotbollsnationer när Sverige slog ut Italien efter en mycket intensiv match – italienarna fällde tårar av sorg och svenskarna av euforisk glädje.

Matchen var mål- men inte alls chanslös. Italien låg på hela matchen och de svenska fansen satte hjärtat i halsgropen under fler upprepande tillfällen, inte minst under de sista minuterna när drömmen om ett VM låg närmare till hands än någonsin.

Men trots tung italiensk press, och att fredagens matchhjälte Jakob Johansson fick bäras ut på bår redan under första kvarten, lyckades Sverige hålla nollan och säkrade en plats i VM.

– Det går inte att beskriva känslan men det kommer några tårar. Det var bara att sitta och hoppas att vi skulle kunna hålla emot. Idag gjorde vi det med lite flyt, en stor kämparinsats och en bra organisation. Under hela resan har killarna ställt upp på det sättet vi vill spela på vilket har känts underbart och jag är så imponerad av dem, säger förbundskapten Janne Andersson i Kanal 5:s tv-sändning efter matchen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Här gör Peppe Eng sin första dag på nya jobbet

"Jag älskar radio".

Camilla Landin

Kl.12:39, 30 november, 2017

2 bilder
  • Foto: Camilla Landin
    Foto: Camilla Landin

Som 24ystad tidigare har rapporterat om började sportprofilen Peppe Eng att arbeta på Radio Active på torsdagen. 24ystad var med när han gjorde sitt första arbetspass som expertkommentator till programmet Active sport.

– Jag älskar radio, säger Peppe Eng. Det här är ett bra upplägg och jag kommer tycka att det är skitkul.

LÄS MER: Folkkära legendaren börjar jobba i Ystad

Han och programledaren Gustav Wennerholm kommer den sista torsdagen i varje månad summera månadens idrottshändelser, både lokalt och sådant som har gett avtryck i Sverige och världen.

Peppe Eng började 1973 att arbeta som sportjournalist. Under de senaste åren har han haft kontakt med Radio Active, eftersom han har haft en sommarstuga på Österlen. Numera är han dessutom Ystadsbo på heltid.

I torsdagens program av Active sport hade Peppe och Gustav besök av fotbollsspelaren Robin Jacobsson från Trelleborgs FF, som pratade om hur det känns att TFF har gått upp i herrallsvenskan. Robin bor i Ystad och har tidigare spelat för Ystads IF och Öja FF.

Robin Jacobsson, Trelleborgs FF, Ystad,

Robin Jacobsson. Foto: Camilla Landin

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stäng