Efter maskotskandalen: ”Gripen är gripen”

Spexet gick enligt vissa för långt – nu ber Gripen om ursäkt:
"Jag har insett att jag gjorde fel".

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.12:40, 9 november, 2017

Efter maskotskandalen: ”Gripen är gripen”
Foto: Christian …Örnberg / BILDBYRÅN.

Det var under matchen mot Hammarby som Ystad IF:s maskot Gripen blev rubrikernas namn. Maskoten ska bland annat ha juckat och smiskat spelare från moståndarlaget, något som fick folk att reagera på Twitter.

Ystads allehanda skriver att Gripens beteende har förkastats dels av klubben själva men också av domarkommittén och av förbundet.

– Vi har tagit upp frågan i tävlingskommittén och med svensk elithandboll och vi tänker oss att det ska finnas någon slags manual. Liksom det finns för spelare, publik och läkare är det rimligt att det ska finnas en för maskotar, säger förbundets tävlingschef Ralf Lundberg till YA.

YIF har också agerat. Förutom att ha diskuterat med personerna som brukar spela Gripen har de på Facebook publicerat en humoristisk text om incidenten och det som skett efter dess.

”Vi har fått en hälsning ifrån Gripen. Han är gripen 😉 och har skickat några foton från sin tid i cellen. Det blev inga cellfies 😉 men det är tre bra foton som beskriver hans situation. Det här hälsar han i brevet:

‘Hej alla YIF-supportrar! Jag ångrar verkligen mitt olämpliga beteende och jag har insett att jag gjorde fel. Under min tid i cellen har jag kommit till insikt och jag fått lära mig vad som rätt och fel. Jag känner mig redo att komma ut i frihet igen och längtar efter att få bjuda publiken på en härlig show imorgon. Jag väntar på besked om hur det blir, det skall jag få reda på klockan 2 idag. Får jag komma ut lovar jag att fortsätta vara publikens favorit, men att uppföra mig på bästa sätt’. Så vi supportrar får otåligt vänta på beskedet klockan 2 idag. Håll utkik här på Facebook.”

Det återstår att se om Gripen får fortsätta spexa för Ystadsborna eller inte.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stjärnfyllda julbord till Surbrunnsparken

Vintern och julen närmar sig med stora steg. Det gör också Surbrunnsparkens årliga "julaboor".

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.19:58, 19 november, 2017

Stjärnfyllda julbord till Surbrunnsparken
Pressbilder på The Streaplers och Perikles som båda snart kommer till Surbrunnsparken.

Först ut är Ystads stora stolthet Perikles som uppträder på Surbrunnsparken den 3o november samt 1 och 2 december.

Det följs av bandet Phix som intar scenen den 8 december och sedan av klassiska Flamingokvintetten den 9.

Den 15 december är det dags för årets nykomlingar; Ronny å Ragge-coverbandet Pökerz, som får uppbackning av Holliday.

Som kronan på verket avslutar dansbandet Streaplers festen, dem 16 december, då man kan vänta sig hits som ”Valentino”, ”Till min kära” och ”Jag har en dröm”.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA:

SMHI:s senaste varning till alla trafikanter

SMHI har utfärdat en ny varning för plötslig halka.

Mia Martelleur

Kl.17:10, 19 november, 2017

SMHI:s senaste varning till alla trafikanter
FOTO: Pixabay

Under söndagsförmiddagen har SMHI gått ut med en ny klass 1-varning för plötslig ishalka över Skåne län.

Det är de sjunkande temperaturerna som under söndagskvällen medför risk för ishalka.

På flera platser över länet väntas temperaturen sjunka ner mot minusgrader under natten mot måndag och tisdag.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hinder på vägbana påverkade trafiken

Vid 16.40-tiden på söndagen meddelade Trafikverket om hindret.

Mia Martelleur

Kl.16:48, 19 november, 2017

Hinder på vägbana påverkade trafiken
FOTO: Arkiv

Trafikverket meddelade på söndagen att en träskiva hamnat på vägen och blockerade för trafiken från Ystad Brandstation till cirkulationsplats Ystad i riktning mot Ystad.

Enligt Trafikverket väntas räddningsarbetet vara klart till senast 18.00.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

68-årig man blev bestulen på gymmet

Händelsen inträffade på söndagskvällen i Ystad.

Fanny Olsson

Fanny Olsson

Kl.16:07, 19 november, 2017

68-årig man blev bestulen på gymmet
Foto: Pixabay

Det var under söndagskvällen som en man blev bestulen på sig IPad när han stod i duschen på ett gym i Ystad.

– Mannen hade lagt sin Ipad brevid duschen, men när han var klar var den borta, säger Patric Nihlén vid polisen i Ystad.

Det finns ingen misstänkt för händelsen. Ipaden uppges vara värd 4 000 kronor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EMMAS MATLAGNING

Mästerkock-Emmas exklusiva recept på ”favoriträtten”

Ser det här för bra ut för att vara sant? Det är det inte. Emma Håkansson levererar ett magnifikt recept med pasta och köttbullar.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.16:01, 19 november, 2017

Mästerkock-Emmas exklusiva recept på ”favoriträtten”

Köttbullar är en återkommande favorit som serveras året om. Favoriten kan smaksättas på ofantligt många olika sätt, men hemligheten bakom den traditionella köttbullen är enligt Emma den smörstekta löken, brödet och grädden.

Pasta pappardelle med köttbullar på nötfärs, grönpeppar-och timjansås toppat med tranbär
– Gräddig pastasås med tydlig smak av peppar, timjan och konjak som blandas med nykokt pasta och mumsiga köttbullar på viltfond. Duka fram rätten i en färgrik kompott din kastrull, säger Emma Håkansson.

Du behöver (4 portioner)
400-500 g pasta pappardelle

Köttbullar
600 g nötfärs
3 skivor skogaholmslimpa
0,5 dl grädde
1 st ägg
3 msk viltfond
1,5 tsk salt
1 st gul lök
Finhackad färsk timjan
Smör till stekning

Grönpeppar- och timjansås
2 msk hela grönpepparkorn
2 msk torkad timjan
3 msk konjak
3 msk viltfond
4 dl grädde
2 dl creme fraîche
3 msk lingonsylt
1 dl frysta tranbär

Gör så här
Köttbullar
Skär bort kanterna ifrån brödet. Lägg skivorna i en bunke tillsammans med grädde och fond – låt svälla i ca 10 minuter. Finhacka löken och smörstek hälften i några minuter tills den mjuknar.

Ha i den råa löken, smörstekta löken, färsen, ägget, saltet och finhackad färsk timjan i brödblandningen och vänd runt med hjälp av händerna. Forma till fina köttbullar. Smörstek några i taget på medelvärme, ca 6-7 min.

Sås
Mortla eller stöt grönpepparkornen så att de krossas. Torrosta tillsammans med torkad timjan i panna/kastrull. Häll på matfettet som blev över i köttbullepannan, konjak, fond och låt puttra i någon minut. Ha i grädde och creme fraîche, låt småputtra på låg värme i några minuter – såsen ska tjockna något. Tillsätt lingonsylt och frysta tranbär och rör försiktigt runt. Lägg de färdigstekta köttbullarna i såsen.

Koka upp saltat vatten till pastan och koka enligt anvisningar på förpackningen. Blanda samman den nykokta pastan med såsen och köttbullarna, smaka av med salt och toppa med färsk timjan.

Lycka till och smaklig måltid!

För fler recept – följ emmasmatlagning på instagram eller kika in emmas blogg – emmasmatlagning.se

pastaratt

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng