De ställs mot gamla klubben: ”Klart att jag har en fördel”

Kärt återseende för många i Ystad.

Konrad Olsson

Kl.20:55, 18 september, 2017

7 bilder
 • Ystads tränare Jerry Hallbäck. Foto: Christian …Örnberg/Bildbyrån
  Ystads tränare Jerry Hallbäck. Foto: Christian …Örnberg/Bildbyrån
 • Jesper Gustavsson. Foto: Christian …Örnberg/Bildbyrån
  Jesper Gustavsson. Foto: Christian …Örnberg/Bildbyrån
 • Kim Andersson, Anton Hallbäck och Carl Löfström. Foto: Christian …Örnberg/Bildbyrån
  Kim Andersson, Anton Hallbäck och Carl Löfström. Foto: Christian …Örnberg/Bildbyrån
 • Alexander Borgstedt. Foto: Christian …Örnberg/Bildbyrån
  Alexander Borgstedt. Foto: Christian …Örnberg/Bildbyrån
 • Alexander Borgstedt och Anton Hallbäck. Foto: Christian …Örnberg/Bildbyrån
  Alexander Borgstedt och Anton Hallbäck. Foto: Christian …Örnberg/Bildbyrån
 • Carl Löfström. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
  Carl Löfström. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
 • Foto: Christian …Örnberg/Bildbyrån
  Foto: Christian …Örnberg/Bildbyrån

Tisdagens match i Handbollsligan mellan Ystads IF och HK Aranäs blir något av en återträff för många hemmalaget. Förutom fem YIF-spelare har tränaren Jerry Hallbäck ett förflutet hos klubben från Kungsbacka.

Nio säsonger blev det i Aranäs för Hallbäck. Förra säsongen ledde han laget till en elfteplacering i tabellen men valde under hösten att byta västkusten mot  Skåne.

– Det är klart det blir speciellt att möta den klubben man tränade förra året, även om det har kommit till några nya spelare och en ny tränare. Jag ser det som en motståndare vi gärna vill vinna mot och även om det är Aranäs eller Malmö så spelar det inte så stor roll för mig. Man lever i nuet och förbereder sig för matchen framför sig, säger han.

Vem har störst fördel, att du känner Aranäs eller att Aranäs känner dig?
– (Skratt) Ja, det vet jag inte men det har hänt litegrann och de gör saker på lite annorlunda sätt än förra säsongen. Det är en lite ny situation men när det är individuella prestationer och hur de tänker och agerar på individnivå är det klart att jag har en fördel, absolut.

Sönerna Anton och Ludvig Hallbäck spelar för Ystad men har Aranäs som moderklubb, vilket även gäller Jesper Gustavsson. Dessutom har Alexander Borgstedt och Carl Löfström båda spelat med Aranäs.

– För killarna är det också lite speciellt för de har många kompisar i laget som man umgås med privat och i det läget vill man gärna gå vinnande ur den striden. Vi har inte pratat någonting om det och man har rätt många matcher på en säsong. Aranäs kommer till oss och vi vill visa att vi är starka på hemmaplan. Man gör förberedelserna utifrån det vi behöver prestera, säger Hallbäck.

Aranäs har tippats att ligga i botten av tabellen och har förlorat sina två inledande matcher med 18–30 borta mot IFK Kristianstad och 17–24 hemma mot HK Malmö.

– Det är ett lag som står för mycket fart och fläkt och de spelar med en hög högstanivå. Vi har kollat vad det är för saker de gör och det är vad vi har pysslat med. Vi har givetvis sett deras bägge matcher och läst på hur de står försvarsmässigt men också vilka starter de jobbar med.

Vilka spelare får ni se upp med?
– De som har varit duktiga inledningsvis och som vi vet sedan tidigare som Philip Jonsson är en högerhänt högernia som vi måste ha koll på när han går på genombrott. Sedan gäller det att få hål på Daniel Bergqvist i mål som ofta är duktig. Sedan naturligtvis den snabbe och genombrottsstarke Pontus Mellegård.

Ystad däremot förlorade sin premiär med 27–31 hemma mot Kristianstad men vann sedan med 30–27 borta mot Malmö. I den haltande tabellen ligger man på åttonde plats.

– Bägge matcherna startade vi lite sämre i första halvleken men var lite bättre i andra. Mot Kristianstad fick vi jaga ikapp och var sju mål efter som mest och sedan blev det fyra bollar där. Mot Malmö startade vi lite knackigt men hade ändå ett likaläge i paus. I andra halvlek förde vi matchen och gjorde en jäkligt bra andra halva i både försvar och med målvaktsspelet, men även att vi var trygga i vårt anfallsspel, säger Hallbäck.

Inga skador eller sjukdomar besvärar truppen och Ystad kommer till spel med fullt manskap.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK YSTAD KLART FÖR HANDBOLLSLIGAN

EXTRA: IFK Ystad klart för Handbollsligan

Vilda glädjescener efter avancemanget tillbaka till svensk handbolls finrum.

André Eriksson

Kl.17:14, 10 mars, 2018

EXTRA: IFK Ystad klart för Handbollsligan
IFK Ystad klart för Handbollsligan. Foto: Bildbyrån

Nu är det helt klart – IFK Ystad är klart för spel i Handbollsligan nästa säsong. Efter 26–26 borta mot tabelltvåan HK Varberg var seriesegern i allsvenskan säkrad.

Nedan kan ni se de vilda glädjescenerna från efter slutsignalen:

180310 IFK Ystads Christoffer Svensson jublar under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Svensson jublar under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Nilsson, Filip LŒngh, Axel Eriksson, mŒlvakt Linus Olsson och mŒlvakt Sebastian Glemhorn jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Nilsson, Filip LŒngh, Axel Eriksson, mŒlvakt Linus Olsson och mŒlvakt Sebastian Glemhorn jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Svensson jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Svensson jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads spelare jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads spelare jublar efter vinsten som innebŠr att de Šr klara fšr Handbollsligan under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads spelare jublar efter handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads spelare jublar efter handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Nilsson, Filip LŒngh, Axel Eriksson och mŒlvakt Linus Olsson jublar efter handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

180310 IFK Ystads Christoffer Nilsson, Filip LŒngh, Axel Eriksson och mŒlvakt Linus Olsson jublar efter handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och IFK Ystad den 10 mars 2018 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

YIF-talanger uttagna till landslagsläger

Kallade till träningsdag i Kristianstad.

André Eriksson

Kl.14:19, 9 mars, 2018

YIF-talanger uttagna till landslagsläger
Ludvig Hallbäck. Foto: Bildbyrån

Ystads IF:s talanger Theo Johansson, Ludvig Hallbäck, Albin Broman och Adam Wennerholm har blivit uttagna till P00-landslagets träningsdag i Kristianstad den 27 mars.

Instruktörer under den regionala landslagsträffen är Dennis Sandberg och Uffe Larsson.

Det skriver Handbollskanalen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

YSTADS IF – HK ARANÄS

Ystads IF körde över Aranäs: ”Fantastiskt bra”

Monsterhalvlek av målvaktsstjärnan säkrade segern.

André Eriksson

Kl.20:43, 2 mars, 2018

Ystads IF körde över Aranäs: ”Fantastiskt bra”
Jubel i Ystads IF. Foto: Bildbyrån

Ystads IF tog en enkel seger i hemmamatchen mot Aranäs.

Det kan man tacka Anders Persson för.

LÄS MER: Ystad värvar norsk storskytt

Målvaktsstjärnan stängde ner gästerna fullständigt i den första halvleken och gjorde tio räddningar på 15 skott (!). Det gav en räddningsprocent på nästan 67 procent.

– En himla bra försvarsinsats, sa Anders Persson till C More efter monsterhalvleken när Ystads IF ledde med 13–6 i paus.

Resten av matchen blev en transportsträcka. Framåt bidrog Hampus Andersson (sju mål) och Anton Hallbäck (sex mål) stort och YIF vann till slut med 26–18.

– Vårt försvarsspel och Persson i målet i dag är fantastiskt bra, säger Anton Hallbäck, som tyckte det var kul att möta sin moderklubb.

– Det är klart att det alltid är lite konstigt att möta Aranäs, men nu har jag gjort det så många gånger så det känns inte lika konstigt längre. Men det är alltid speciellt så klart. Mitt hjärta brinner för Aranäs, säger Hallbäck.

 

Nu blickar Ystads IF fram emot måndagens match mot Redbergslid.

– Så det blir en lugn helg, säger Hallbäck.

FaktaHandbollsligan
Ystads IF–HK Aranäs 26–18 (13–6)
Målen, YIF: Hampus Andersson 7, Anton Hallbäck 6, Kim Andersson 3, Carl Löfström, Ludvig Hallbäck, Emil Hansson, Linus Andersson, Jeppe Krogh Simonsen, Johan Dahlin, Jonathan Svensson, Eric Forssell Schefvert.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

INFÖR Ystads if – hk aranäs

Beskedet: Trots snökaos – YIF:s match kommer spelas

Lugnande beskedet: "Beger sig av till Ystad i mycket god tid"

André Eriksson

Kl.11:26, 1 mars, 2018

Beskedet: Trots snökaos – YIF:s match kommer spelas
Anton Hallbäck. Foto: BILDBYRÅN

På grund av de senaste dagarnas svenska snökaos har det varit osäkert kring huruvida flera matcher inom elitidrott kommer att kunna spelas, eftersom det just nu är svårt att ta sig runt på vägarna runt om i landet.

 

LÄS MER: Klart: Då spelas matchen mellan YIF och Redbergslid

För två dagar sedan, på matchdagen, meddelade Ystads IF att de var tvungna att skjuta upp tisdagskvällens match mot Redbergslid eftersom Göteborgslaget inte kunde ta sig till Ystad.

Nu står det klart att matchen mot Redbergslid i stället kommer att spelas på måndag.

Det har också väckts frågetecken kring fredagskvällens hemmamatch mot Aranäs i Ystad Arena – men där kommer nu Ystads IF med lugnande besked.

På sin Twitter skriver klubben att de förbereder för att matchen ska spelas som planerat:

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Klart: Då spelas matchen mellan YIF och Redbergslid

Sköts upp på grund av snökaos – nu är ett nytt speldatum bestämt.

André Eriksson

Kl.13:43, 28 februari, 2018

Klart: Då spelas matchen mellan YIF och Redbergslid
Foto: BILDBYRÅN

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng