Seegers, Salo och Zaar – fullspäckad lördagskväll väntar i Ystad

Nöjesutbudet för lördagskvällen i Ystad ser riktigt bra ut – för alla åldrar.

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.20:08, 11 augusti, 2017

Seegers, Salo och Zaar – fullspäckad lördagskväll väntar i Ystad
Doug Seegers, Ola Salo och Christoffer Zaar uppträder på lördag kväll.

Till Solhällan i Löderup, kommer ingen mindre än den före detta hemlösa gatumusikanten Doug Seegers som kommer bjuda på en efterlängtad konsert. Artisten slog igenom med dunder och brak i SVT:s program Jills Veranda och räknas i dag till en av Sveriges mest firade countrystjärnor.

Kvällen Hos Mortens Café bjuder även den på musikalisk underhållning då lokala bandet Dreadful Head först intar scenen, följda av Ystads egen Christoffer Zaar.

Till Restaurang Litemer bjuder man in till en ordentlig sommaravslutning, ett sätt att ta farväl till sommaren samtidigt som Ystad International Military Tattoo med Ola Salo i spetsen framträder för sista gången.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ny serie spelas in i Ystad: ”Efterlängtad”

Efter succén med Ponnyakuten, nu står det klart att en ny serie spelas in på Sjörups prästgård.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.17:54, 21 augusti, 2017

Ny serie spelas in i Ystad: ”Efterlängtad”
Foto: Amanda Stiverius

Hästartisten Tobbe Larsson känd från bland annat Ponnyakuten startar nu en ny serie på Sjörups Prästgård utanför Ystad. Serien kommer att finnas på Youtube och heta ”Tobbe Camp Youtube Edition”. I serien kommer ryttare från hela Sverige att få tränas av Tobbe på hans gård.

– Redan nu har vi över 850 ansökningar, vilket talar sitt tydliga språk om att en serie som denna är efterlängtad, säger Tobbe Larsson i ett pressmeddelande.

Inspelningen pågår mellan den 15-17 september och kommer sändas i oktober.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Succépjäsen kommer tillbaka till Ystad

Henning Mankells mästerliga pjäs kommer tillbaka till Ystads Stadsteater. Premiären för "Grävskopan" sker den 2 februari.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.17:05, 19 augusti, 2017

KLART: Succépjäsen kommer tillbaka till Ystad
Foto: Bildbyrån

Henning Mankells pjäs ”Grävskopan” kommer tillbaka till Ystads Teater, en enmansföreställning med Bror Tommy Brorsson. Sedan debuten för 18 år sedan har över 250 föreställningar gjorts, och nu står det alltså klart att föreställningen kommer tillbaka för sitt 19:e år.

Grävskopan handlar om Rune F Lindgren som är 49% ägare av en grävmaskin. Denna kväll har han bestämt träff med konstnärinnan Kristina på en bar. I väntan på sin ‘längtan’ dryftar han sina funderingar kring livet, kärleken och Gud som han anser vara en trisslott. Föreställningen är en humoristisk monolog som bland berör den ensamhet som många känner men som få talar om. Dråpliga situationer som t ex Runes 46 sekunders fotbollskarriär i MFF och tvåmannaföretagets firmafest.

Premiären för Grävskopan är fredagen den 2 februari.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Labyrint ska locka turisterna till Löderup

I Löderup finns nu en ovanlig syn. Besökarna kommer från och med söndag kunna gå vilse i en labyrint. "Vi har försökt göra den så klurig som möjligt, säger Magnus Nordenhake som är en av initiativtagarna.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.19:55, 18 augusti, 2017

Labyrint ska locka turisterna till Löderup
Foto: Magnus Nordenhake

På söndag invigs en labyrint i det lilla samhället Löderup. Det är Barbro Hemer och Magnus Nordenhake som arbetar med kulturföreningen Oscar Persgården som står bakom initiativet. Barbro Hemer som själv är konstnär har under många år målat labyrinter, men nu ville de skapa en tillsammans.

– Förra året odlades det morötter här, och det behövdes massa halm för att vinterförvara dem. Under sommaren finns det över, så då ville vi göra något interaktivt med halmen. Så vi skapade en 20 gånger 30 meter stor labyrint och försökte göra den så klurig som möjligt, säger Magnus Nordenhake.

ska%cc%88rmavbild-2017-08-18-kl-13-27-27

Invigningen sker på söndag i samband med den lokala pianisten Richard Hes konsert på gården och med en konstutställning av Vassil Simittchiev. Men labyrinten kommer att finnas öppen tills dess att bönderna behöver halmen igen, någon gång i oktober.

– Den står på vår mark, så det kommer vara möjligt att besöka den. Jag har ingen aning om hur många som kan vilja besöka den, men det har funnits ett visst intresse än då länge.

Planen är nu att även kommande år ha nya installationer på parets marker.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Patti Smith till Ystad

”Det går inte att köpa så här bra marknadsföring”

En fantastisk musiksommar i Ystad ska krönas med världsstjärnan Patti Smiths besök. Någon som stärker Ystads varumärke i världen.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.19:30, 17 augusti, 2017

”Det går inte att köpa så här bra marknadsföring”
Patti Smith kommer till Ystad på lördag. Foto: Commons

Rockikonen Patti Smith kommer på lördag till Ystad. Anledningen till besöket är att hon älskar Henning Mankells böcker om Kurt Wallander och hon var en nära vän till författaren innan han gick bort 2015.

Smith har själv varit tyst om Ystadsbesöket och meddelat att hon inte kommer göra några intervjuer under sitt besök. Men det behövs egentligen inte ur marknadsföringssynpunkt. Bara att Ystad är med i Patti Smiths turnéprogram är guld värt för kommunen.

– Det går inte att köpa så bra marknadsföring. Tänk att en världsartist pumpar ut information om Ystad i sina kanaler. Det är riktigt bra. Sedan vet vi att hon gillar Ystad som stad och talar väl om oss. Med tanke på att word-of-mouth idag är den viktigaste marknadsföringskanalen, så är det ovärdeligt att hon gillar Ystad, säger Marie Holmström, turistchef på Ystads kommun

Läs mer: Så fick de Patti Smith till Ystad

Det är i nuläget oklart om Patti Smith kommer att ha tid för att besöka några sevärdheter i staden eller om det blir en blixtvisit den här gången. Vid hennes förra besök passade hon på att gå i Wallanders fotspår.

Efter en sommar med flera stora artister och evenemang etablerar Ystad sig ännu mer som en musikstad, menar Holmström.

– Ystad har alltid varit en musikstad, men vi har fått lite extra skjuts tack vare Frans och killarna på Cardiac. De har satt oss på kartan. Sedan har vi ett fantastiskt utbud på teatern och en ny festival med Radio Active. Musiken är definitivt en viktig del i Ystad.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Här är första trailern till sista säsongen av ”Bron”

Nu har den första trailern släpps för den sista säsongen av TV-serien Bron.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.15:07, 17 augusti, 2017

Succéserien ”Bron” kommer i vinter att sända sin sista säsong. Nu har serien släppt den första trailern till säsongen.

Det ser ut att bli en gastkramande säsong där den danska polisen Henrik Sabroe söker både sin familj och den svenska polisen Saga Norén. Säsong 4 av Bron har premiär i januari.

Se trailern i spelaren ovan. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng