BILDEXTRA: Villan utanför Ystad är hetast i Sverige

Hagestad är hetast i hela Sverige. Ett drömhus längs Österlenvägen är överlägset etta i hela riket.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.19:00, 27 juli, 2017

BILDEXTRA: Villan utanför Ystad är hetast i Sverige
Foto: Fastighetsbyrån

En villa på Österlenvägen i Hagestad, Ystads kommun är mest eftertraktad i hela Sverige just nu. På bostadssajten Hemnet har huset i skrivande stund nått 31 592 klick denna veckan. Tvåan i hela Sverige, en skola i Halland, ligger på 13 044.

– Det är ju verkligen stort. Jag inte förvånad över att det skulle få ett stort intresse. Men att det var så mycket mer än andra objekt var verkligen förvånande, säger ansvariga mäklaren Petra Roxenius på Fastighetsbyrån.

Huset är renoverat av bolaget Inspiranda och ska nu säljas vidare till nästa kund.

– Det var en gård i gammaldags stil som nu har totalrenoverats från grunden till en fantastisk villa, säger Petra Roxenius och fortsätter.

– Intresset för hus på Österlen är fortsatt stort. Vi har kunder från hela landet som vill flytta ner hit. När det då finns ett hus som är helt färdigt och snyggt inrett så tror jag att de tilltalar många.

Trots det stora intresset har ingen lagt bud än så länge. Eftersom huset kostar sex miljoner är det ett stort beslut att lägga första budet. Men Roxenius menar att det vara är en tidsfråga.

– Det finns många intressenter men inga bud än. Man går som katten runt en het gröt och väntar på att någon lägger det första, säger hon med ett leende.

Se bilder från villan nedan: 

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Rekordmånga mäklare anmälda i Skåne

Anmälningarna ökar i hela Sverige.

Camilla Landin

Camilla Landin

Kl.15:23, 16 januari, 2018

Rekordmånga mäklare anmälda i Skåne
Arkivbild

Det kom in 63 anmälningar mot Skånemäklare till Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) förra året – en toppnotering. Under 2014 var antalet anmälningar endast 29 stycken.

ma%cc%88klare-ska%cc%8ane

Pris i marknadsföring, även kallat lockpris, budgivning och god fastighetsmäklarsed är de vanligaste orsakerna bakom anmälningarna från privatpersoner, enligt myndighetens statistik.

– Det tror vi hänger ihop med den bostadsmarknad som har varit med få objekt till salu och skenande priser. Det skvallrar väl lite om att vi har ett antal besvikna spekulanter som inte har fått köpa och då anmäler mäklaren, säger Anders Astonsson, kommunikatör på FMI, till nyhetsbyrån Siren.

Under 2017 fattade Fastighetsmäklarinspektionens disciplinnämnd 137 beslut, varav 84 med påföljd

– Den vanligaste orsaken till att få en disciplinär påföljd är att mäklaren har brustit i anbudsförteckningen, snarare än att det handlar om fel priser. Av de 57 beslut som rörde pris i marknadsföring var det bara 13 som fick en disciplinär påföljd, övriga ärenden blev avskrivna, berättar Anders Astonsson.

00-ma%cc%88klare-riket

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Allt dyrare att köpa bostad i Ystad

Priserna går upp varje år.

Camilla Landin

Camilla Landin

Kl.19:36, 13 januari, 2018

Allt dyrare att köpa bostad i Ystad
Foto: Bildbyrån

Statistik från Booli visar att priserna för att köpa en bostadsrätt i Ystad ökar. Medelslutspriset i Ystad år 2015 låg på 961 100 kronor, medan det år 2017 låg på 1 225700, en ökning på knappt 28 procent.

Ökningen gäller också villor i Ystad, där medelslutpriset 2017 låg på 2 893 000 kronor. År 2015 var det 2 537 300 kronor.

– Tvärtemot alla rubriker om att ‘bostadsrättspriserna rasar på bred front’ visar vår statistik att priserna på lägenheter gått upp på årsbasis i alla län utom två, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli i ett pressmeddelande.

Booli.se är en bostadssajt som visar bostäder till salu och slutpriser och värderingar på hus och lägenheter.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skatten höjs – så påverkas du

Priserna blir dyrare och dyrare för svenskarna.

Matilda Larsson

Kl.19:29, 11 januari, 2018

Skatten höjs – så påverkas du
Foto: Arkiv / Pxhere.

Den 1 januari 2018 höjdes energiskatten till 33,1 öre/kWh, som kan jämföras med början av 2017 då energiskatten var 29,5 öre/kWh, enligt Sweco.

Totalt väntas elskatten dra in 2,4 miljarder kronor till regeringen under 2018.

Under 2015 var elpriserna i landet de lägsta under hela 2000-talet. Sedan dess har priserna börjat gå uppåt igen och samtidigt som energiskatten höjs, förväntas elpriserna också fortsätta öka de nästkommande åren.

Under 2017 ökade även elnätkostnaden i snitt med 7,4 procent, jämfört med 2016. Elnätkostnaderna väntas fortsätta öka under 2018, enligt Sweco.

Samtidigt har elterminspriserna som ligger till grund för fastprisavtal stigit med tre till fyra öre/kWh under 2017.

Sammantaget innebär detta att de flesta av landets elanvändare har fått över tio öre/kWh högre elkostnader under 2017 exklusive moms, enligt Sweco.

Exempelvis för en villa som använder 20 000 kWh/år, innebär detta en ökad elkostnad på över 2 500 kr/år inklusive moms.

Det finns dock vissa saker som tyder på att det istället skulle kunna bli ett tillfälligt lägre elpris under sommaren 2018, enligt Sweco.

Nordens största kärnkraftsreaktorOlkiluoto 3 i Finland, planeras tas i kommersiell drift under 2019, vilket kommer göra det svårare för vattenkraftsproducenterna att hålla en hög lönsam produktionsnivå.

Det ger en utmaning att producera mycket vattenkraft under 2018 för att inte stå med allt för välfyllda vattenmagasin när Olkiluoto 3 tas i drift.

Summerat kan detta innebära en tillfällig lättnad för svenska elanvändare med låga elpriser under sommarhalvåret 2018, men den långsiktiga elpristrenden pekar ändå uppåt, enligt Sweco.

Den uppåtgående trenden späs på ytterligare av nedstängningar av Ringhals 1 och 2 i slutet av 2020 respektive 2019.

– På lite längre sikt ser vi framför oss ett successivt stigande elpris. Kostnaden för kolkraft ökar i takt med stigande kolpriser och stigande priser på utsläppsrätter. I och med att vi är så nära sammanlänkande med omgivande länder i Europa där man fortfarande är starkt beroende av kolkraft så får det här en väldigt stor inverkan på elpriset även i Sverige, säger Christian Holtz, energimarknadsanalytiker på Sweco.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: Nu kan lägenheten i ett av Ystads vackraste hus bli din

"Det är allas byggnad på något vis som man bor i".

Camilla Landin

Camilla Landin

Kl.17:58, 11 januari, 2018

BILDEXTRA: Nu kan lägenheten i ett av Ystads vackraste hus bli din
Sebastian Ryberg och Christina Fogarolli och deras hem. Foto: Camilla Landin

De bor i ett av Ystads mest kända landmärken – Vattentornet på Kristianstadsvägen, i folkmun kallad för ”Nappaflaskan”. Sebastian Ryberg är uppvuxen i Sjöbo, Cristina Fogarolli i Trento i Italien och har bott i vattentornet i snart fyra år, i två olika lägenheter.

Tillsammans driver de kaffeföretaget Fogarolli och nu ska de sälja lägenheten, för att flytta en tredje gång i samma hus.

– Det är allas byggnad, på något vis, som man bor i, det är ett känt landmärke och en byggnad som tillhör staden och Ystadsborna, säger Sebastian.

– Vi trivs så bra här, säger Cristina.

Lägenheten består av två våningar med utsikt över hela Ystad, med fönster mot hamnen och vackra solnedgångar åt ena hållet och Skånes slätter och morgonsol åt andra. Det går till och med att se Ales stenar från ett av fönsterna.

– Det är så öppet här och underbar utsikt och vi har koll på båtarna som kommer in i hamnen, säger Cristina.

– Nu kommer Polenbåten, då ska jag gå och lägga mig, brukar vår dotter säga, säga Sebastian.

Vattentornet, som byggdes 1915, stod tomt i många år när arkitekten Ulf och Rasima Karmebäck tog sig an ett projekt utöver det vanliga i mitten på 2000-talet.

– Det lätta och mest ekonomiska sättet hade väl varit att riva allt, men det är tur att det finns människor som tar sig an sådana här projekt, säger Sebastian.

Just arkitektparet Karmebäck har tidigare bott i Sebastians och Cristinas lägenhet och det märks tydligt på materialvalen och stilen i lägenheten.

– Vi gillar ju jättemycket vad de har gjort, val av material och design. De har lagt mycket kraft bakom det och det är inte så lätt, det är konstiga vinklar och delar, säger Sebastian.

– Det är elegant med industriella toner och det är så praktiskt. De har varit noggranna med att det ska var funktionellt, säger Cristina.

Spiraltrappan som är i mitten av lägenheten är original och gick förut genom vattentanken som förr fanns på femte våningen. Där är numera utrymme för kontor, sällskapsrum och sovrum.

Kolla in bilderna från lägenheten nedan. Här kan du se annonsen på lägenheten.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Snart stoppas populära värmeprodukten

Nya regeländringar försvårar för bostadsägare.

Matilda Larsson

Kl.14:19, 11 januari, 2018

Snart stoppas populära värmeprodukten
Foto: Genrebild.

I juli 2018 blir reglerna striktare gällande värmepannor och kaminer.

Boverket inför nämligen skärpta miljökrav på utsläpp och verkningsgrad för fastbränslepannor och rumsvärmare som kaminer, som Land först rapporterade.

Samtidigt försvinner det tidigare undantaget för utsläpp från äldre vedspisar för köket.

I praktiken innebär det att det kommer att bli omöjligt att köpa en gammal, icke typgodkänd vedspis att installera i köket.

Johan Schön är teknisk konsulent på Skorstensfejarmästarnas Riksförbund.

– Det är inte direkt förbjudet, men man måste kunna bevisa att vedspisen uppfyller de nya kraven på verkningsgrad och utsläpp, säger Johan Schön till Land.

Det kommer dessutom både bli dyrare och krångligare att installera en äldre vedspis. Man måste nämligen installera vedspisen först för att sedan kolla om man faktiskt får installera den.

För att sotaren ska kunna undersöka vedspisen krävs mer avancerade instrument, vilket blir dyrare, enligt Land.

Dessutom behöver spisens verkningsgrad mätas för att uppfylla kraven, vilket är nästintill omöjligt för en sotare att göra på det exakta sätt som krävs.

– Ja, det blir problematiskt. De flesta gamla vedspisar och kaminer kommer att få svårt att klara de nya kraven. Merparten av dem är inte byggda för att ha den verkningsgraden eller låga utsläppsnivå, säger Johan Schön.

De nya reglerna gäller endast nyinstallation av vedspisar och kaminer. Har man en gammal vedspis hemma i köket berörs man inte.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng