Paret tar Pinchos till staden: ”Ystadbornas kärlek betyder allt”

En middag i Gävle i augusti 2016 var startskottet för öppningen av Pinchos i Ystad. "Det var ett nytt koncept för oss som vi älskade direkt" säger nya ägaren Josefin Fischlein.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.18:57, 9 maj, 2017

Paret tar Pinchos till staden: ”Ystadbornas kärlek betyder allt”
Josefin Fischlein och Philip Nilsson tillsammans med deras son Adrian. Foto: Gabriel Almlöf

Josefin Fischlein och Philip Nilsson är paret som kommer att öppna apprestaurangen Pinchos i Ystad. Paret kommer att äga och driva restaurangen tillsammans med Josefins föräldrar, som idag är franchisetagare för Arken Zoo.

Det var kärlek vid första ögonkastet mellan de nya ägarna och konceptet. I augusti 2016 provade Josefins föräldrar restaurangen på måfå i Gävle. Ungefär en månad senare hade de och dottern Josefin dragit igång processen med att försöka öppna Pinchos i Ystad.

LÄS MER: AVSLÖJAR: Succérestaurangen kommer till Ystad

– Jag kände direkt att det var ett fantastiskt koncept. Framför allt med tanke på att man är småbarnsförälder. Det är lätt, barnvänligt och väldigt god mat, säger Josefin Fischlein.

Hennes sambo Philip Nilsson är kock med flera års erfarenhet på bland annat Sjöbo Gästgifvaregård. Det är han som ska leda arbetet i köket. En stor roll för en 24-åring.

Det är en fantastisk chans och vi har alltid velat driva en egen restaurang. Så nu kände vi att vi kör. Man måste våga chansa för att vinna.

Läs mer: Pinchos öppnar i Ystad

Den nya restaurangen kommer att ligga på Hamngatan 5, i en övergiven del av Handelsbankens lokaler som stått tom i flera år. Planerna är nu i full gång för utsmyckningen av restaurangen.

– Vi har fått väldigt bra hjälp av Pinchos i hur det ska se ut i lokalen. Det blir det klassiska cirkustemat som man känner igen från deras andra restauranger.

Trots att man är en del av en stor kedja vill kocken Philip Nilsson bredda sitt utbud lite, med lokala smaker som gör deras restaurang ännu mer speciell.

– Det finns många standardrätter som vi måste ha och det är bara positivt. Samtidigt kommer vi ha några tapas som vi kan bestämma själva. Målet är att få en lokal touch med lite mer av Ystads smaker på några av tapasen.

Sedan har man ett ess i rockärmen som ingen annan har – sonen Adrian.

– Han är en viktig del i satsningen. Han kommer vara våran Pinchosclown, säger Josefin Fischlein skämtsamt.

Sedan 24Ystad i februari avslöjade att Pinchos skulle öppna i staden har intresset bland lokalbefolkningen varit stort. Många väntar med nyfikenhet på den nya restaurangen. Samtidigt kommer Ystad att bli den minsta orten med en Pinchos restaurang i dagsläget.

Egentligen är staden statistiskt sätt i minsta laget för en etablering. Men i och med att vi har en stark turism under sommaren, så är det en möjlighet. Sedan ser och hör man så klart intresset från alla håll och kanter. Utan kärleken från Ystadsborna hade det inte varit möjligt. Det betyder allt för oss, det märks att många vill att vi öppnar, säger Philip Nilsson.

Ägarna går nu igenom processen med bygglov. Det är ännu inte klart när Pinchos kommer att öppna, men målet är i slutet av sommaren eller början av hösten.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Då öppnar Ystads nya glassbutik

Ystad blir inom kort ett glassmakeri rikare.

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.09:58, 14 november, 2017

KLART: Då öppnar Ystads nya glassbutik
Foto: Alexander Sandström Libb.

Frusen Glädje Glassverkstad började i somras göra glass ute i Örum och för en tid sedan fick de klart med en lokal i Ystad, på Storgatan 5 där Wetterstrands ur tidigare har drivit sin verksamhet. Nu står det klart när glassmakeriet äntligen slår upp sina portar: Den 24 november, något Frusen Glädje själva avslöjade på Facebook.

Butiken kommer att sälja egengjord gelato, svensk gräddglass och sorbet, med smaker som varierar utifrån säsong och tillgång på råvaror.

Frida Lindholm är en av de som jobbar för Frusen glädje. Frida har bland annat vunnit två medaljer i Glass-SM 2016 och startade det omtyckta Glassmakeriet i Ystad 2014.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Central butik går i konkurs

Ystads gågata blir inom kort en butik fattigare.

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.19:10, 10 november, 2017

Central butik går i konkurs
Foto: Alexander Sandström Libb.

Affären Djurens värld som ligger belägen på Stora Östergatan har gått i konkurs.

Därför planeras nu en utförsäljning av butikens produkter, som kommer att ske under nästa helg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Här är kedjorna som vill etablera sig i Ystad

Salladsbarer, sportpubbar och franska café – det är många som vill öppna upp i Ystad.

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.19:32, 7 november, 2017

LISTA: Här är kedjorna som vill etablera sig i Ystad
Foto: Harrys.

24Ystad har tidigare skrivit om restaurangkedjan Harrys stora intresse och långt gångna planer på att öppna upp i Ystad. Och det finns fler kedjor än det som har ögonen på den skånska pärlan.

Via sidan Franchise Finder söker nio olika företag en franchisetagare till just Trelleborg. Här listar vi några av företagen som vill öppna i Ystad (vissa av företagen finns redan etablerade i kommunen).

LÄS MER: EXTRA: Krogjätten tar sikte mot Ystad: ”Planerna är långt gångna”

De vill etablera sig i Ystad: 

McDonalds
Burger King
Harrys
Pancho Villa (familjerestaurang)
All star (sportbar)
Le Croissant  (franskt café)
Salads and Smoothies (nyttig snabbmat)
Dairy Queen (snabbmat)
Hjälpmedelsteknik (varuhus hjälpmedel för människor med funktionsnedsättningar)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

De kan bli årets företagare 2017

Tre har nominerats till det ärofyllda priset.

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.09:28, 16 oktober, 2017

De kan bli årets företagare 2017
Foto: Christian օrnberg / BILDBYRÅN.

Den 8 november på Surbrunnsparken är det dags för den årliga Näringslivsgalan. Då kommer bland annat det prestigefyllda priset till årets företagare att delas ut.

För att bli nominerad måste personen äga större delen av företaget samt vara skriven i Ystads kommun. De nominerade är till priset är:

Tomas och Ulrika Olsson – Sydkust Mekaniska AB

Bo, Linus och Dennis Sandell – Bosses Bygg

Lars Hansson – Ystad Centralfastigheter/Turistlogi i Ystad

Sanna ”Jolanta” Persson Halápi agerar konferencier i år igen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

21-åriga Albin satsade allt: ”Jag har ofantligt höga mål”

Albin Sandell från Ystad valde att satsa på framtidens mat – nu äger han marknaden i Sverige.

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.20:13, 15 oktober, 2017

21-åriga Albin satsade allt: ”Jag har ofantligt höga mål”
Albin Sandell. Foto: Alexander Sandström Libb.

I många av populärkulturens framtidsskildringar har maten helt ersatts av piller som innehåller allt man behöver få i sig näringsmässigt, samtidigt som det är väldigt tidseffektivt. Nu har framtiden nått både Sverige och Ystad men istället för små tabletter handlar det om hälsoshakes.

Ystadbon Albin Sandell, 21 år gammal, hittade produkten Plenny Shakes hos det holländska företaget Jimmy Joy. I en vecka testade han att leva enbart på produkten och blev helt såld.

– Jag tycker inte om att laga mat och jag vill göra andra saker med min tid än att stå en timme per dag minst att hålla på med matlagning. När jag väl fick hem produkterna kände jag att jag slipper laga mat och jag slipper handla, alla de bitarna försvinner, berättar Albin.

– Jag mådde bättre skulle jag säga. Det många inte får i sig vet de inte, du kan tro att du äter en perfekt middag men det kan ändå fattas väldigt mycket vitaminer och mineraler. Det var flera saker under den här veckan som gjorde att jag bara tänkte ‘wow, det finns så många fördelar med att inte laga mat’, fortsätter han.

Det fanns dock ingen återförsäljare som sålde produkten i Sverige och Albin bestämde sig för att undersöka de enorma möjligheterna.

Efter ett möte i Holland fick han ensamrätt på att sälja Plenny Shakes i Sverige, sa upp sig från sitt jobb, satsade alla sina sparpengar och grundade företaget SweJoy som på kort tid har ökat omsättning enormt mycket.

– Det har gått ofantligt snabbt, mycket snabbare än vad jag tänkte mig. Vi började i garaget och vi hade behövt flytta redan efter tre månader egentligen,  säger den unge entreprenören och fortsätter:

– Det blev väldigt packat hemma. Vi fick klättra över lådorna och allt var upp till taket. Det bara växte och 80 procent av kunderna kom tillbaka efter att de hade beställt.

Albin hittade en tom lokal vid Östra industriområdet i Ystad och fick för några veckor sedan tillträde till den. Det har inneburit mycket jobb med att fixa med allting där inne och nu är han igång på riktigt.

– Den hade stått tom i två år och allt var en himla röra. Vi fick fixa allt. Vi tog hit ett städteam och ett team som fixade vvs. Vi slängde ut hela köket, vi tapetserade och har gjort om hela kontoret, berättar Albin.

Till sin hjälp har han sin mormor och morfar Britt och Inge Nilsson. Tillsammans paketerar dem och skickar SweJoys produkter över hela Sverige.

– Det sprider sig väldigt mycket och väldigt fort, vilket vi inte förväntade oss att det skulle göra i den hastigheten. Det kan ha att göra med att vi är det enda företaget i Sverige som sysslar med det här, vi är helt ensamma på marknaden, säger Albin.

Av allt att döma kommer ”framtidsmat”, som konceptet kallas, bara fortsätta öka. Albin menar att den har en rad fördelar jämfört med vanliga måltider.

– Det vanliga är att folk gör en till frukost, en till lunch och en till middag. Då får man i sig all näring man behöver. Jag brukar säga att framtidsmat är baserat på att man ska ha en sak som ersätter allt. Det gör vardagen ofantligt mycket enklare.

– Det är även bra för miljön för man har ofantligt liten del skräp. Det görs också av återförbrukningsbar plast, så det blir en väldigt liten inpackning på miljön.

Potentialen finns där och den uppenbart drivna Ystadpågen, som jobbat sedan han var 11 år gammal, har siktet högt ställt med SweJoy.

– Jag har ofantligt höga mål, för det är så jag är. Målet är vi ska bli en av de största e-handelsbutikerna i Sverige. Det är ett svårt mål att nå men vi öppnade tusen unika kunder förra torsdagen, det är ändå ganska mycket folk. Under helgen har vi 1200 unika kunder, på fem dagar har vi ökat med 20 procent och vi har vi tagit hem flera ton för att kunna skicka ut, säger Albin.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng